Drugi pokušaj: Fabris u Funtani na izbore s vlastitom listom

0
Eugen Fabris (u sredini). Foto: Parentium.com
Eugen Fabris (u sredini). Foto: Parentium.com

Eugen Fabris, vijećnik IDS-a u Općinskom vijeću Funtane i kandidat te stranke za načelnika općine na prošlim izborima, koji je u drugom krugu poražen od aktualnog načelnika Tomislava Čoge, na izbore u svibnju izaći će s vlastitom listom.

Fabris je u izjavi za naš portal potvrdio da priprema listu, te najavio da će se vjerojatno ponovo kandidirati i za načelnika Funtane, ali ovaj put kao nestranački kandidat.

Da podsjetimo, na izborima 2009. godine za načelnika Općine Funtana bila su tri kandidata za načelnika. U prvom krugu nezavisni kandidat Tomislav Čoga dobio je 311 glasova (48,59%), Eugen Fabris (IDS) 216 glasova (33,75%) i Tomislav Barišić (HDZ) 98 glasova (15,31%).

U drugom krugu izbora Tomislav Čoga je dobio 351 glas (53,75%), a Eugen Fabris 293 glasova (44,87%).

Budući da je izgubio prošle izbore u Funtani, IDS će na ovim izborima kandidirati novog kandidata za načelnika, Đankarla Milokanovića, 39-godišnjeg magistra ekonomije. No, Fabris ne odustaje pa će, iako je i dalje član IDS-a, na izbore izaći kao nestranački kandidat i po drugi put pokušati osvojiti fotelju načelnika jedne od najmlađih istarskih općina. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa