Na listama za Europski parlament 13 kandidata iz Istre

0
Izbori za Europski parlament održat će se 14. travnja
Izbori za Europski parlament održat će se 14. travnja

Državnom izbornom povjerenstvu do ponoći 18. ožujka, kad je istekao rok za predaju kandidacijskih lista za izbore za Europski parlament. Na 28 pristiglih lista nalazi se ukupno 336 kandidata od čega ih je 13 ih je iz Istre.

Na listi HDZ-HSP AS-BUZ je Ivan Bubić, na listi SDP-HNS-HSU je Marino Baldini, na listi Hrvatskih laburista je William Negri, na listi A-HSS je Bruno Langer, na listi grupe birača su Ivan Jakovčić, Darko Lorencin, Giovanni Cernogoraz i Viviana Benussi, na listi SRP-a su Vladimir Kapuralin, Jasna Tkalec i Davor Rakić, na listi Akcije mladih je Ivana Griparić, a na listi Pokreta za modernu Hrvatsku Željko Popović.

U narednih 48 sati Državno izborno povjerenstvo će provjeriti valjanost kandidatura i objaviti zbirnu listu, koja će objavljena u dnevnom tisku. Uz listu bit će objavljen i letak s informacijama o čemu odlučuju, o ulozi Europskog parlamenta te proceduri glasovanja. Izbori se održavaju 14. travnja, a izborna kampanja počet će 21. ožujka i trajat će do 13. travnja, kada počinje izborna šutnja. (D. T.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa