Atletičarka Mikela Ristoski ne prestaje nizati medalje

0
Mikela Ristoski (Foto: 24 sata)
Mikela Ristoski (Foto: 24 sata)

Hrvatska paraolimpijka, Puljanka Mikela Ristoski osvojila je zlatnu medalje na Europskom dvoranskom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama u utrci na 60 metara održanom u Istanbulu 16. ožujka.

No, svakako valja posjetiti na brojne uspjehe koje je Mikela do sad nanizala, posebice zato što uspjesi sportaša s invaliditetom nerijetko padaju u drugi plan. A ta uspješna 23-godišnja sportašica koja zadivljuje svojom upornošću kao članica atletskog kluba „Medulin“ iz Medulina nastupa u kategoriji osoba s intelektualnim poteškoćama u razvoju, kategorija F20. Atletikom se počela baviti s 15 godina u atletskom klubu „Istra“ iz Pule, a 2009. godine počela je nizati nagrade.

Tada je, naime, postala europska prvakinja u dvorani u trčanju na 60 metara i skoku u dalj. 2010. godine ponovno je bila europska prvakinja u skoku u dalj i troskoku, dok joj je 2011. godina donijela najbolje rezultate. U Helsinkiju je tada postala europska prvakinja u skoku u dalj i troskoku i pritom u obje discipline postala svjetska rekorderka, a u Christchurcu na Novom Zelandu postala i svjetska prvakinja u skoku u dalj.

Na Paraolimpijskim igrama u Londonu Mikela je osvojila brončanu medalju u skoku u dalj. Višestruka je državna prvakinja u trčanju na 60 metara, skoku u dalj i troskoku.

Mikela je kao priznanje za sve svoje uspjehe dobitnica „Istrijane“ za 2011. godinu, ove godine primila je nagradu „Franjo Bučar“ i čak dva puta proglašavana za najuspješniju istarsku sportašicu za osobe s invaliditetom, dok je protekli mjesec u Zagrebu primila nagradu za najbolju hrvatsku sportašicu s invaliditetom. (Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa