Kajin, Flego i Grbin komentirali Ostojićevu aferu oko zemljišta u Balama

0
Projekt na lokaciji Škvačota u Balama istražuje DORH
Projekt na lokaciji Škvačota u Balama istražuje DORH

Afera oko zemljišta u Balama uzburkala je javnost pa su novinari htjeli čuti komentar o navodnoj upletenosti ministra turizma Veljka Ostojića od SDP-ova kandidata za pulskog gradonačelnika Peđe Grbina i IDS-ovog kandidata za istarskog župana, Valtera Flege, a slučaj je na svom Facebook profilu komentirao i Damir Kajin.

"Ne mogu previše komentirati s obzirom da sam o tome upoznat samo preko medija. Institucije očito rade svoj posao pa neka ga i dovrše. No novi zakon o poljoprivrednom zemljištu ima mehanizme kojima će se takve navodne malverzacije napokon spriječiti jer će se prilikom prenamjene morati platiti naknadu za povećanu vrijednost takvog zemljišta, što je i u redu", rekao je Grbin.

Flego je također sa slučajem upoznat preko medija pa je samo ustvrdio kako vjeruje stranačkom kolegi Veljku Ostojiću koji tvrdi da nije upleten u aferu, naglasivši kako je upravo Ostojić najomiljeniji ministar. "To je jedna itekako prožvakana tema koju opet vadimo iz naftalina i to uoči izbora. No vremena do izbora još ima i istina će izaći na vidjelo", zaključio je Flego.

"Ne znam sve detalje, ali sumnjam da bi HRT jednostavno prozivao ministra", komentirao je Ostojićevu aferu saborski zastupnik i SDP-ov kandidat za župana Damir Kajin. Kajin je dodao kako je zbog ovog "slučaja" IDS izgubio Bale te kako ih neće dobiti.

"25 tisuća ljudi s Rovinjštine prije mene je znalo za ovaj slučaj. Izvršna vlast Bala, Rovinjštine i županije o svemu pa i detaljima je bila informirana", smatra Kajin. "Ako institucije idu tragom novca sve će doznati i u koju banku je tko i što uplatio, tko je podizao novce, jednom rječju sve", komentirao je Kajin i dodao kako oko ovog slučaja nema ni trunke politike niti podmetanja. (Paola Albertini i Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa