Siniša Žulić IDS-ov kandidat za gradonačelnika Buzeta

0
Siniša Žulić
Siniša Žulić

Siniša Žulić, dosadašnji buzetski dogradonačelnik, izabran je na skupštini podružnice IDS-a, koja je 2. ožujka održana u društvenom domu u Svetom Martinu pored Buzeta za kandidata te stranke za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Dvjestotinjak okupljenih članova i simpatizera jedinstveno je poduprlo jedini prijedlog predsjedništva buzetske podružnice.

"Proteklih je godinu dana bilo vrlo intenzivno u razvoju našega grada, bez obzira na krizna vremena koja su nas zadesila. U investicijskom dijelu bilo je to jedno od plodonosnijih razdoblja u novijoj povijesti Buzeštine. No, posla je još mnogo ukoliko želimo nastaviti pratiti kontinuirani razvoj kojim smo krenuli. Ulazak u Europsku uniju kroz koji mjesec donijeti će nam nove mogućnosti za koje se već neko vrijeme intenzivno pripremamo, no osim gradskih projekata, moramo se potruditi da tu priliku iskoristi i svaki građanin našega grada. Iako je stopa nezaposlenosti u Buzetu značajno manja nego u drugim sredinama, nećemo biti zadovoljni dok svatko tko želi raditi ne pronađe posao po svojoj mjeri ili za koji se školovao", kazao je okupljenima Žulić.

Žulić je rekao i kako mladi moraju dobiti priliku da što veći stupanj kvalitetnog obrazovanja steknu u svome gradu i na taj način kroz tijesnu suradnju s gospodarstvom lakše dođu do posla. IDS je u Buzetu, dodao je, u poziciji da sudjeluje u upravljanju gradom već dvadeset godina, a tome je doprinijela činjenica da uz iskustvo i kontinuitet,  priliku uvijek daje novim ljudima i idejama.

U svom izvješću o dosadašnjem radu, buzetski gradonačelnik Valter Flego istaknuo je kako si je gradska vlast na početku mandata zadala šest strateških točaka od kojih je većina njih ispunjena. Velika ulaganja u komunalnu infrastrukturu, pomoći gospodarstvu i poljoprivredi, socijalna osjetljivost, kvalitetniji život za najmlađe i ulaganja u kulturno-povijesnu jezgru Staroga grada najvažniji su dijelovi tog programa.

Valter Flego
Valter Flego
Skupština buzetske podružnice IDS-a
Skupština buzetske podružnice IDS-a

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa