U Puli kao u Londonu: Uskoro u razgledavanje grada panoramskim autobusom

0
Uskoro bi Pulapromet među svoje linije mogao uvesti i panoramski autobus
Uskoro bi Pulapromet među svoje linije mogao uvesti i panoramski autobus

Novi oblik turističke ponude u Puli uskoro bi, poput onog londonskog, popularnog „double-deckera“ mogao biti panoramski autobus.

Naime, kako bi se u nadolazećoj sezoni obogatila turistička ponuda Grada Pule, a posjetiteljima omogućio nov način upoznavanja grada, donesena je Odluka o davanju suglasnosti Pulaprometu d.o.o za uvođenje linije panoramskog autobusa.

„Pulapromet d.o.o. je podnio zahtjev za davanjem suglasnosti za uvođenje linije panoramskog autobusa kao novom obliku turističko-kulturne ponude. Podnositelj zahtjeva navodi i da uslijed nedostatka financijskih sredstava nema mogućnost realizacije ovakvog projekta, pa da slijedom toga namjerava objavljivanjem javnog poziva ispitati interes potencijalnih subjekata za poslovnom suradnjom“, pojasnio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Pulapromet je podnio zahtjev za davanjem suglasnosti za uvođenje linije panoramskog autobusa
Pulapromet je podnio zahtjev za davanjem suglasnosti za uvođenje linije panoramskog autobusa
Kako je kazao, možda će se ići u neku vrstu partnerstva ne bi li se osigurao takav autobus, ali pozdravio je tu ideju. „Ona je doprinos i poticaj turistima da obiđu grad te izbjegnu stvaranje gužve u centru, problem parkiranja, a svakako je idealan način za obilazak grada za umirovljenike, turiste treće životne dobi“, rekao je.

U grad bi se tako, na nekoliko lokacija, postavili punktovi s informacijama na kojima se turisti mogu ukrcati ili iskrcati iz autobusa. „U svakom slučaju ti je jedna novina koja će obogatiti turističku ponudu u gradu“, zaključio je Miletić. (Tekst i foto: Paola Albertini)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa