Izrađena Strategija gospodarskog razvoja Pule do 2018. godine

0
Strategijom su obrađeni razvoj poduzetništva, obrtništva i turizma s konkretnim projektima
Strategijom su obrađeni razvoj poduzetništva, obrtništva i turizma s konkretnim projektima

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izvijestio je 1. ožujka o izradi prijedloga Strategije gospodarskog razvoja Grada Pule koja će biti upućena na glasanje Gradskom vijeću.  

„Mi smo se odlučili da svoj razvoj temeljimo na znanju. Osobno me veseli što smo nakon dugo godina osnovali Sveučilište u Puli. Nakon toga smo izradili generalnu Strategiju razvoja Grada Pule, a jedan od ciljeva unutar te strategije bio je upravo gospodarski rast“, rekao je Miletić.

„Stoga kako bi planirali svoju budućnost i svoj razvoj izradili smo i Strategiju gospodarskog razvitka u kojoj je sudjelovalo puno ljudi i brojne institucije te su definirane konkretne mjere i konkretni projekti koje ćemo u budućnosti razvijati na području našeg grada“, pojasnio je i dodao kako je cilj ove gospodarske strategije da Pula bude moderan, europski grad s konkurentnim i društveno odgovornim gospodarstvom.

Strategijom su obrađeni razvoj poduzetništva, obrtništva i turizma s konkretnim projektima od razvoja pulske luke, uređenja pulske rive do kompleksa Muzila, dakle sva ona područja koja mogu pomoći gospodarstvu u održivom razvoju, novim investicijama i otvaranju novih radnih mjesta.

„Najbolja je kulturna politika, socijalna politika, mirovinska politika i politika punoga gospodarstva jer sam duboko uvjeren da bez novih investicija i otvaranja novih radnih mjesta, teško ćemo se izvući iz ove gospodarske krize. Prema tome, na javnoj upravi je obveza da osigura mogućnosti, od prostornih pa nadalje kako bi se omogućile investicije i otvaranje novih radnih mjesta“, izjavio je pulski gradonačelnik.

„Strategija će biti upućena Gradskom vijeću s obzirom da je jedan od strateških dokumenata te stoga njega gradski vijećnici moraju pregledati i o tome se očitovati i konačno odlučiti o usvajanju ili neusvajanju takve strategije“, zaključio je Miletić.

Dokument se prostire na 300 stranica, a Strategija obuhvaća period do 2018. godine. (Tekst i foto: Paola Albertini)  

Boris Miletić s dokumentom koji se prostire na tristotinjak stranica
Boris Miletić s dokumentom koji se prostire na tristotinjak stranica

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa