Ilegalna odlagališta u Istri u video prezentaciji (video)

0

U galeriji MMC LUKA u Puli 27. veljače održana je video prezentacija „Divota ludosti“ koja prikazuje nove fotografije poznatih ilegalnih odlagališta u Istri na apstraktan način gdje se igrom boja, fotomontažom i zvukom šalje poruka da svi koji bacaju otpad u prirodu svojim činom štete samoj prirodi, ali i ugrožavaju kvalitetu života istarskog čovjeka.

Video prezentaciju predstavila je voditeljica Odsjeka za zaštitu prirode i okoliša u Istarskoj županiji i voditeljica projekta DIVA Ljiljana Dravec koja je istaknula da su ilegalna odlagališta otpada veliki problem koji negativno utječe na okoliš, zdravlje ljudi i kvalitetu življenja u Istri. Stoga je o ovoj problematici potrebno kontinuirano informiranje javnosti, a u rješavanju problema trebaju sudjelovati svi – od djece do odraslih, od udruga, institucija i organizacija do svakog pojedinca. S tim ciljem, idućeg će se tjedna u Puli održati javna tribina na kojoj će biti riječi o štetnim utjecajima ilegalnih odlagališta te o postupcima njihove sanacije.

Naziv video prezentacije, „Divota ludosti“ izabran je, istakla je voditeljica projekta Ljiljana Dravec, zbog toga što se, nakon dugog niza godina bavljenja problematikom divljih odlagališta, čovjek doista zapita „jesmo li pri sebi kad takav zločin činimo prirodi i sebi samima što nam i dokazuju nove šokantne fotografije ilegalnih odlagališta u Istri“.

Fotografije korištene u video prezentaciji prikazuju realno stanje u prirodi, a snimljene su u siječnju 2013. godine na lokacijama: Bibići, Brest, okolica Labina, Loborika, Oprtalj i Semići, sve u sklopu projekta DIVA.

Video prezentacija dio je aktivnosti projekta DIVA – Sanacija divljih odlagališta i podizanje svijesti o njihovoj štetnosti koji se provodi u sklopu Operativnog programa IPA Slovenija – Hrvatska 2007 – 2013.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa