Utakmica visokog rizika: U nedjelju igraju Istra 1961 i Rijeka

0
Siniša Podunavac, Daniel Sponza i Igor Pamić
Siniša Podunavac, Daniel Sponza i Igor Pamić

Prvenstvena nogometna utakmica I. HNL između NK „Istra 1961“ i NK „Rijeka“ koja se igra u nedjelju, 3. ožujka na gradskom stadionu „Aldo Drosina“ u Puli, ocijenjena je utakmicom visokog rizika.

„S obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina oba kluba, a temeljem iskustava vezanih za problematiku navijača, policija će u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i drugim propisima, kako bi ova utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta“, izjavio je Siniša Podunavac iz PU istarske zadužen za javni red i mir na konferenciji za medije 1. ožujka u Puli.

Poduzet će se tako pojačane mjere i radnje u smislu osiguranja i provođenja svih drugih mjera sigurnosti gledatelja i navijača na stadionu i oko njega, a kako je naglasio pratit će sva protupravna ponašanja u smislu sprječavanja nereda na sportskim natjecanjima. „Stoga pozivamo sve navijače i sve gledatelje, ali prvenstveno pripadnike navijačkih skupina da se ponašaju primjereno kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu“, rekao je Podunavac.

Bit će pojačane mjere i veći broj policijskih službenika na ulazu na stadion jer se očekuje velik broj gledatelja. Naime, očekuje se oko 5000 gledatelja. Uz to, bit će i pojačana kontrole na ulazu u grad, tim više što je zbog radova na rotoru u Šijani na snazi preregulacija prometa. Zbog toga će i na gradskim prometnicama bit veća prisutnost policajaca.

Na nedjeljnoj utakmici očekuje se oko 400 pripadnika navijačkih skupina, no policija će, tvri Podunavac sve poduzeti kako bi sve prošlo u najboljem redu. „usmjeravat ćemo ih ka stadionu i pobrinuti se da na vrijeme stignu na utakmicu“, kazao je.

„Oko stadiona će od 16 do 21 sat bit zatvorena ulica Marsovog polja i promet preusmjeren, kako to obično biva kada je riječ o utakmici visokog rizika i kada se očekuje tako velik broj gledatelja“, rekao je Podunavac i pozvao sve Puljane koji dolaze na utakmice da ukoliko mogu dođu pješice, kako se ne bi stvarala prevelika gužva na parkiralištu oko stadiona. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Trening nogometaša NK Istra
Trening nogometaša NK Istra

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa