Pula: Udruga slijepih održala natjecanje u čitanju Brailleovog pisma

0
Natjecanje u čitanju Brailleovog pisma
Natjecanje u čitanju Brailleovog pisma

Udruga slijepih Istarske županije slavi svoj 62. rođendan te je u sklopu obilježavanja obljetnice u prostorijama Udruge u Puli 21. veljače održano natjecanje u čitanju Brailleovog pisma u kojem je svoje snage odmjerilo pet natjecatelja.

Nažalost, to dragocjeno pismo kao da pomalo izumire među osobama oštećenog vida koje se sve više oslanjaju na zvučnu tehniku čitanja, zvučne časopise, zvučne knjige, zvučne brošure.

Prvoplasirani, Franko Bakša 20. travnja sudjelovati će u Zagrebu na državnom natjecanju u čitanju Brailleovog pisma koji organizira Hrvatska knjižnica za slijepe.

Drugo mjesto zauzeo je Aldo Kalebić, treće Marčelo Jeromela, četvrto Marija Legović a petoplasirani je Soka Bakša kojima Udruga zahvaljuje na natjecanju.

Natjecanje se svake godine održava u sklopu redovnog programa Udruge slijepih Istarske županije – Pula „Zaštita i unapređenje kvaliteta života slijepih osoba“ koji je financiran iz proračuna Istarske županije, gradova Buzet, Labin, Novigrad, Poreč, Pula, Rovinj, Umag i Vodnjan te općina Funtana, Kršan, Ližnjan, Medulin, Marčana, Raša, Tar i drugih, izvijestio je predsjednik Udruge Zlatko Kuftić.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa