Od četiri hrvatska kampa s ADAC-ovom titulom Best Camping tri se nalaze u Istri

0
 ADAC je najveći europski autoklub (Foto: Ministarstvo turizma)
ADAC je najveći europski autoklub (Foto: Ministarstvo turizma)

Ministar turizma Veljko Ostojić se 21. veljače u Münchenu susreo s predstavnicima njemačkog, a ujedno i najvećeg europskog automobilskog kluba ADAC-a, na čelu s potpredsjednikom za turizam Maxom Stichom, s kojima je razgovarao o aktualnostima u nautici, kampingu i infrastrukturi, izvijestilo je Ministarstvo turizma. Ostojić je naglasio kako je udio njemačkih turista u ukupno ostvarenim noćenjima prošle godine činio više od 24%, prenosi Večernji list.

"Siguran sam da su i aktivnosti ADAC-a imali velik utjecaj na te brojke te vjerujem da ćemo nastaviti suradnju koja je nastala na kvalitetnim temeljima" rekao je Ostojić.

Stich je pak predstavio novi brend "Best Kamping", razvijen u suradnji sa nizozemskom asocijacijom AMWB, koji zamjenjuje brend "Superplatz" te je istaknuo kako su među hrvatskim kampovima čak četiri kampa zaslužila ovu titulu - Lanterna, Zaton, Valalta i Park Umag. Hrvatska tako sada ima 4 kampa u najvišem rangu kvalitete. Stich je naglasio kako su, što se kampinga u Hrvatskoj tiče, načinjeni veliki pomaci u kvaliteti, no postoji još prostora i potencijala za razvoj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa