Klaudio Vitasović kandidat IDS-a za gradonačelnika Vodnjana

0
Klaudio Vitasović i Filip Macan
Klaudio Vitasović i Filip Macan

Kandidat IDS-a na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Vodnjana je Klaudio Vitasović, izjavio je predsjednik gradske podružnice IDS-a Vodnjan Filip Macan na konferenciji za novinare u prostorijama IDS-a u Puli, 21. veljače.

Odluku o kandidaturi donijelo je jednoglasno Predsjedništvo IDS-a Vodnjan, istaknuo je Macan dodajući da je ta kandidatura priznanje dosadašnjem radu gradonačelnika Vitasovića, koji je svakodnevno vodio i vodi računa o svim građanima Vodnjanštine nastojeći opravdati njihovo povjerenje.

„Ponosni smo na ostvarene rezultate i pokrenute projekte, a otvoreni smo i za suradnju sa drugim strankama i udrugama kojima je u interesu nastavak suradnje na prevođenju projekata i programa od strateške važnosti za razvoj Vodnjanštine“, zaključio je Macan kazavši da će u slijedećem razdoblju prezentirati izborni program i kandidate za članove Gradskog vijeća.

Vitasović je naglasio da je Vodnjan zaista poseban po mnogočemu, kako po bogatoj povijesti tako i po multikulturalnosti: „Počeli smo vračati Vodnjanu onaj sjaj koji je imao nekada. Želimo da Vodnjan bude važan centar kao što je i bio u prošlosti, a multikulturalnost ćemo njegovati i dalje“, kazao je kandidat IDS-a za gradonačelnika Vodnjana.

Vitasović je uvjeren kako je, usprkos nepovoljnom gospodarskom okruženju, puno toga napravljeno u ovom mandatu te da su stvorene pretpostavke za daljnji razvoj Vodnjanštine. „Naš prioritet će i dalje biti razvoj gospodarstva, jer bez razvoja gospodarstva ne možemo imati sredstava za kulturu, školstvo, itd.“, rekao je Vitasović te dodao kako razvoj gospodarstva vidimo kroz razvoj gospodarskih zona, stoga smo riješili infrastrukturu u poslovnoj zoni Galižana, koja je jedna od najopremljenijih zona u Istarskoj županiji te završavamo infrastrukturu u poslovnoj zoni Vodnjan Sjever.

Gradonačelnik Vodnjana osvrnuo se i na razvoj poljoprivrede na području Grada Vodnjana, podsjetivši da je podijeljeno 470 hektara poljoprivrednog zemljišta te je komentirao prijedlog Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

 „Nadam se da Zakon neće proći na način kako je predložen, te da će se prihvatiti naše primjedbe“, zaključio je gradonačelnik Vodnjana koji je na prošlim neposrednim izborima u prvom krugu glasovanja osvojio gotovo 63 posto podrške svojih sugrađana. (Tekst i foto: Paola Albertini)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa