Kajin: Apsolutno sam protiv Termoelektrane Plomin C na ugljen

0
Damir Kajin i Marino Folo
Damir Kajin i Marino Folo

Damir Kajin je apsolutno protiv Termoelektrane Plomin C na ugljen. Naglasio je to više nego jednom na konferenciji za medije 21. veljače u Puli, koju je održao u društvu Marina Fola.

„Nažalost, meni ili bilo kome tko će sutra preuzeti vodstvo Županije, IDS, Jakovčić i Županijska skupština u velikoj su mjeri vezali ruke, no ja ću se i dalje jasno boriti za plin“, izjavio je Kajin. Skupština Istarske županije u dokumentu 'Istra 2015.', kako to gordo zvuči, navodi punu zaposlenost, trajnu konkurentnost, a u Labinu 22. travnja 2012. usvaja strategiju o Termoelektrani Plomin C na ugljen“, naglasio je dodavši kako Zavod za prostorno planiranje Županije isto tako daje pozitivno mišljenje o gradnji TE Plomin C na ugljen.

„Darko Lorencin, formalno drugi čovjek IDS-a je na čelu vladinog projekta za TE Plomin na ugljen. Jučer sam u saboru govorio Lorencinu da sam protiv ugljena i rekao mu neka on, kao viši dužnosnik Vlade, kaže da je protiv ugljena, ako smije. Ostojić je u timu s ostalim ministrima za provedbu Zakona o strateškim investicijama. A strana investicija RH je gradnja Termoelektrane Plomin C na ugljen“, kazao je Kajin.

„Kajin je protiv ugljena, ja ću učiniti sve za plin, ali kako stvari stoje možda neće biti Termoelektrane ni na ugljen, ni na plin“, smatra te ističe kako je 1300 kooperanata Uljanika ostalo bez kooperantskih poslova početkom ove godine što, veli poručuje Vladi i svima nama na ovim prostorima da se moramo dogovoriti i početi raditi.

„Nemojte, gospodo podmetati, dosta je politizacije, pripremite se za primopredaju vlasti“, poručio je Kajin IDS-u i rekao biračima da se zapitaju žele li župana na daljinsko upravljanje čije je šef sve potpisao da se u Plominu dogodi Termoelektrana Plomin C na ugljen ili ste za Kajina koji je od prvog dana protiv termoelektrane na ugljen i koji je jedini od saborskih zastupnika još 1996. godine zajedno s Dinom Debeljuhom protestirao protiv TE Plomin 2 na ugljen.

Folo je dodao kako u cijeloj toj priči „naprosto zapanjuje lakoća kojom podanici dragog im vođe iznose neistinite činjenice i tvrdnje i na taj način svjesno i namjerno putem društvenih mreža šire informacije kojima se kleveće Damir Kajin. „Naime, prezentiraju da je on za ugljen i te informacije  čine dostupnim na internetu. Klevetanjem čine svoju politiku savršeno invertnom, no siguran sam da će takvoj politici uskoro doći kraj“, smatra Folo te napominje: „Misle da im se ništa ne može dogoditi, međutim, mogli bi se sjetiti gdje je sada Sanader“.

„Najveća i najpoštenija kazna bit će im glasanje građana“, zaključio je Folo.

Kajin je na kraju kazao kako se, ipak, treba baviti važnijim stvarima poput nezaposlenosti. „U Istri je samo u siječnju 1140 osoba ostalo bez posla. Na Zavodu ih završi i po 50 na dan, što znači da svakodnevno propada i po nekoliko malih tvrtki. Srećom da je Uskrs blizu, pa će bar neki od sezonskih radnika naći posao“, izjavio je Kajin no istaknuo kako ni turizam ne stoji najbolje jer smo 2012. u odnosu na turistički dobru 2008. godinu, od turizma prihodovali 600 milijuna eura manje. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa