Demetlika povukao tužbu protiv Kiršića

0
Tulio Demetlika i odvjetnik Damir Krpan
Tulio Demetlika i odvjetnik Damir Krpan

Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika povukao je tužbu protiv Adriana Kiršića, vlasnika portala Labin.info, koju je podnio zbog klevete. Na ročištu, održanom 20. veljače na Općinskom sudu u Pulu, pred sutkinjom mr.sc. Vesnom Glasnović Gjoni pojavili su se i Kiršić i Demetlika, ali je slučaj odmah zaključen nakon što je Demetlika rekao da povlači tužbu.

Demetlika je privatnu tužbu pokrenuo još 2009. godine zbog kaznenog djela klevete, s obzirom da je Kiršić na svom portalu u nekoliko navrata pisao da je „Demetlika ukrao kuću u Rapcu“, aludirajući na slučaj iz 2000. godine kada je tadašnje Gradsko poglavarstvo Labina službenom vozaču Grada Labina bez natječaja prodalo kuću u Rapcu, koju mu je prije toga, dok je još bila u ruševnom stanju, dodijelilo kao prinudni smještaj.

Na prvom suđenju na Općinskom sudu u Labinu, Kiršić je bio oslobođen, ali je slučaj nakon žalbe Demetlikinog odvjetnika vraćen na početak, da bi Demetlika sad odustao od tužbe. "U životu treba biti čovjek i znati oprostiti. Nikad mi nije cilj nekome napraviti loše, a kamoli strpat ga u zatvor", rekao nam je Demetlika. (Tekst: Nenad Čakić, foto: Paola Albertini)

Adriano Kiršić ispred suda u Puli
Adriano Kiršić ispred suda u Puli

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa