Dani meda: Predstavljena slikovnica Med za doručak

0
Slikovnicu su predstavili Iva Ciceran i Ranko Anđelini
Slikovnicu su predstavili Iva Ciceran i Ranko Anđelini

Bi li medvjed samo tako napao košnicu, kako pčelar može uhvatit pčelu i kako se pčela zna vratiti u svoju košnicu, samo su neka od pitanja koja su Hihotići i Prstići iz dječjeg vrtića zajedno s 3.b razredom iz osnovne škole postavljali Ivi Cicera,n ravnateljici pazinske Gradske knjižnice i Ranku Anđeliniju, predsjedniku udruge pčelara "Lipa", na predstavljanju slikovnice "Med za doručak".

Nakon što su se svi međusobno pozdravili zujanjem, ili točnije rečeno pčelinjim pozdravom, djecu i sve prisutne pozdravio je i pazinski gradonačelnik također prvo pčelinjim pozdravom, nakon čega i s nekoliko prigodnih riječi.

Gradonačelnik Krulčić zajedno s djecom pažljivo je slušao predstavljanje slikovnice
Gradonačelnik Krulčić zajedno s djecom pažljivo je slušao predstavljanje slikovnice
Naime, u prostorima Spomen doma 19. veljače, predstavljena je slikovnica "Med za doručak", tematski vezana uz nadolazeće 8. Dane meda, koji će u se održati 22. i 23. veljače upravo u pazinskom Spomen domu. Tekst slikovnice napisala je Bojana Božović, a ilustrirala ju je Branka Hollingsworth Nara.

Predsjednik udruge pčelara "Lipa" djeci je objasnio kakve sve pčele postoje i koja se čime bavi. "U košnici nema ljenčarenja, svaka pčela nešto radi, pa čak i trutovi", objasnio je Anđelini i posebno napomenuo kako ni trut ne ljenčari već kako se on zapravo voli 'družiti' s maticom. Jedan od Hihotića kazao je kako postoje i pčele dadilje, to su pčele koje se brinu za male pčele.

Ravnateljica knjižnice je, animirajući djecu, čitala dijelove teksta iz slikovnice, postavljala pitanja o pčelama, medu i cvjetovima na koja su djeca gotovo jednoglasno odgovarala. Med je zdrav za doručak, pčela nas neće ubosti ako je ne napadamo, samo su neke stvari koje se čitajući slikovnicu mogu naučiti. "Sve ostalo i puno više možete saznati na Danima meda", pozvala je Iva Ciceran djecu, na što je Ranko Anđelini dodao kako će na Danima meda moći kušati med, vidjeti košnice, pa čak i žive pčele. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Med za doručak jako je zdrav
Med za doručak jako je zdrav

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa