Puljani oprez: U tijeku radovi na više gradskih lokacija!

0
Počeli su radovi na kružnom toku u Šijani
Počeli su radovi na kružnom toku u Šijani

Obalni kolektor, besprijekorna kanalizacija, bolja protočnost prometa, posebno za velikih ljetnih gužvi i manje poplava za velikih kiša, ono je čemu se Puljani itekako mogu veseliti. Ali ono što im je prije tog velikog ostvarenja itekako potrebno jest - ogromno strpljenje!

Naime, unatoč silnim naporima da Puljani ne budu (previše) zakinuti zbog radova, prvenstveno na rivi gdje se radi na izgradnji obalnog kolektora i u Šijani na novom rotoru, teško se oteti dojmu da gdje god da (se) (o)kreneš, stoji ti neka prepreka na putu, zaobilazni pravci, jednosmjerna ulica, zabranjen smjer, „pomaknut“ semafor..! I uz najbolju volju, teško je (baš uvijek) imat strpljenja i razumijevanja za sve te silne radove i preregulacije prometa. Pogotovo kad/ako čovjek zaboravi koji su trenutno zaobilazni pravci na snazi i gdje su u tijeku radovi…

A uz ova dva velika gradilišta, sutra će započeti radovi na kanalizaciji u Anticovoj ulici, u samom središtu grada, a na kanalizaciji se radi i u Širolinoj na Verudi, isto tako vrlo prometnoj ulici. Pohvalno je što će se radovi u Anticovoj odvijati noću, no na tom djelu neće biti moguće parkirati se, što će zasigurno samo još pridonijeti prometnom gradskom neredu.

Stoga je, dakako, uvijek bolje ići gradskim prijevozom, u tom slučaju može se bar izbjeći problem parkiranja, ali tek ćete se tada voziti alternativnim pravcima koje vjerojatno više ni sami vozači ne znaju - koliko se često, zbog radova u gradu, mijenjaju.

Novi rotor trebao bi riješiti gužve prilikom ulaza u grad
Novi rotor trebao bi riješiti gužve prilikom ulaza u grad

Podsjetimo Puljane da će se od sutra, 20. veljače, zbog spomenute sanacije pomoćnog kanala u Anticovoj ulici, semafor kojim se regulira naizmjenično prometovanje na dijelu križanja Anticove i Flaciusove ulice biti pomaknut na križanje Anticove i Leharove ulice.
Alternativni pravci određeni zbog radova na rotoru u Šijani su iz ulice 43. Istarske divizije na Mutvoransku i Vitasovićevu ulicu te iz smjera industrijske zone Šijana, gdje se vozila usmjeravaju prema “mostu’’ - ulazom u Pulu preko Trščanske ulice. Alternativni pravac za lokalno stanovništvo odvijat će se preko Labinske ulice i ulice Valica, a teretni promet usmjeravat će se s istarskog Ipsilona u smjeru Medulinske ceste, odnosno na izlazu Vodnjan -Jug te Vodnjanskom cestom preko Velog Vrha, državnom cestom D66 doći u industrijsku zonu, za što će biti postavljeni smjerokazi na istarskom Ipsilonu.

S obzirom da ćete sve gore navedeno, posebno ako neke dijelove grada ne posjećujete svakodnevno, već sutra zaboraviti, savjetujemo vam da pratite prometne znakove, prometne policajce ili pak jednostavno, gradom idete pješice. Pripazite samo pritom da se na nekom od gradilišta - ne ozlijedite! (Tekst i foto: Paola Albertini)

Znakovi upozoravaju gdje su (sve) radovi
Znakovi upozoravaju gdje su (sve) radovi

Od sutra se zbog radova neće moći parkirati u Anticovoj ulici
Od sutra se zbog radova neće moći parkirati u Anticovoj ulici

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa