Kajinu svejedno kada će biti izbori za Europski parlament

0
Kajin: Što se mene tiče, meni je apsolutno svejedno
Kajin: Što se mene tiče, meni je apsolutno svejedno

Saborski zastupnici nastavili su zasjedanje raspravom o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o izborima zastupnika iz Republike Hrvatske u Europski parlament. Zakon je nužan za raspisivanje i održavanje neposrednih izbora za hrvatske članove u Europskom parlamentu.

Hrvatska do 1. srpnja treba imati 12 izabranih članova Europskog parlamenta, a predloženim izmjenama Zakona utvrđuju se pretpostavke za njihov izbor, piše 24sata.

Damir Kajin zaključio je kako postoje dvije škole što se tiče izbora za Europski parlament. Prva se, kaže, odnosi na one koji polaze od toga da izbori koštaju i pozivaju na to da budu održani isti dan kad i lokalni izbori. Druga škola polazi od toga da se europski izbori moraju zbog različitih razina održati odvojeno.

"I sad što je nama činiti? Prikloniti se toj odluci 'struke' ili logici troškova. Što se mene tiče, meni je apsolutno svejedno", kaže Kajin te nastavlja kako će o svemu na kraju odlučiti predsjednik.

"Što god odluči istina će uvijek biti tu negdje na pola puta. Bit će onih koji će reći bolje je da uštedimo tih 60 milijuna kuna, ali bit će i onih koji će se prikloniti logici da demokracija svugdje, pa tako i u Hrvatskoj košta", smatra Kajin.

Izbori za sadašnji saziv Sabora održani su 7. lipnja 2009., a zastupnicima mandat istječe u lipnju 2014, Ipak, zakonskim izmjenama određeno je da mandat zastupnika iz Hrvatske počne teći onaj dan kad uđemo u EU, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa