Geršić: Ada Damjanac jednima poklanja zemlju, a s drugima se sudi

0
Ivan Geršić
Ivan Geršić

„IDS kao oporbena stranka već gotovo četiri godine konstantno upozorava na nemarnost i  nesposobnost općinskoga vodstva u Fažani. Ta nesposobnost se jasno vidi iz izvršavanja općinskih programa gradnje ovih proteklih godina SDP-ove vlasti na čelu s načelnicom Adom Damjanac koji iznosi manje od 30 posto i prenošenja financijskih sredstava iz godine u godinu“, izjavio je predsjednik općinske podružnice IDS-a Fažana Ivan Geršić na konferenciji za novinare 19. veljače u Puli.

„Efikasna i sposobna općinska vlast završava proračunsku godinu sa 0 na računu i sa ostvarenim općinskim programima“, istaknuo je Geršić te dodao kako Općina Fažana od kad je načelnica Ada Damjanac na vlasti, završava proračunske godine s desetak milijuna kuna na računu i s ostvarenjima programa gradnje ispod 30 posto.

Geršić je naglasio kako je proračunski novac, novac svih stanovnika Općine te se mora vratiti stanovnicima kroz općinske programe i mora biti investiran u razvoj Fažane. „S obzirom da je Damjanac prije obnašanja funkcije načelnice bila učiteljica u školi, pitam se koju bi ocjenu dala učeniku koji je na kraju godine usvojio samo 30 posto znanja od planiranog gradiva. Za dvojku je potrebno 60 posto, 30 je čista jedinica i tu ocjenu zaslužuje za svoj rad, odnosno nerad“, smatra predsjednik IDS-a Fažane.

Geršić je dodao kako je općinsko vijeće sa sedam glasova „za“ potvrdilo zaključak načelnice i donijelo odluku o sklapanju nagodbe između Općine Fažana i vlasnika nekretnine koji živi van Hrvatske. Kako je ispričao, u spornom slučaju pojedinac je kupio susjednu parcelu 2008. površine 120 četvornih metara na javnom natječaju od Općine Fažana. Nakon što je 2011. dobio rješenje kojim se utvrđuje da su obje parcele jedna građevna čestica, vlasnik je na temelju tog rješenja putem svog odvjetnika zatražio povrat uplaćenog novca za kupljenu parcelu od Općine da mu parcela ostane u vlasništvu, a na temelju Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo. 

„U konzultaciji s pravnicima potvrđeno nam je da se na temelju tog prava ne može potraživati poništenje kupoprodajnog ugovora, uz povrat novca i zadržavanje prava vlasništva. Ukoliko načelnica Ada Damjanac potpiše takvu nagodbu Općinu će oštetiti za gotovo 200 tisuća kuna“, rekao je Geršić.

Klub vijećnika IDS-a zatražio je odgodu donošenja odluke koja je štetna za Općinu Fažana dok se ne utvrde sve relevantne okolnosti oko datog predmeta.

„Općina Fažana ima velik broj neriješenih imovinsko pravnih odnosa sa svojim stanovnicima, koje mora početi rješavati. Pitanje rješavanja imovinsko pravnih odnosa je pri vrhu predizbornog programa i plana rada IDS-a kada dođemo na vlast. Ali ne na ovaj način, netransparentno i da se pogoduje privatnim interesima na uštrb javnog tj. općinskog interesa“, zaključio je Geršič. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa