Izgradnja kružnog toka u Šijani: Počela primjena nove regulacije prometa

0

Od 15. veljače na snazi je nova regulacija prometa koja će vrijediti do samog završetka radova na izgradnji kružnog toka u Šijani, odnosno do početka turističke sezone.

Za trajanja radova na izgradnji kružnog toka bit će postavljena privremena regulacija prometa, zbog čega će se na dijelu područja obuhvaćenog radovima promet odvijati otežano, a dio gradilišta bit će posve zatvoren za promet. Radi što efikasnijeg prometovanja, građane će se usmjeravati na alternativne prometne pravce:

- unutar stambenog naselja Šijana promet će se preusmjeravati iz ulice 43. Istarske divizije na Mutvoransku i Vitasovićevu ulicu za lokalno stanovništvo, te iz smjera industrijske zone Šijana, gdje će se vozila će se usmjeravati prema “mostu’’ - ulazom u Pulu preko Trščanske ulice

- alternativni pravac za lokalno stanovništvo odvijat će se preko Labinske ulice i ulice Valica

- teretni promet usmjeravat će se s istarskog Ipsilona u smjeru Medulinske ceste, odnosno na izlazu Vodnjan -JUG, te Vodnjanskom cestom preko Velog Vrha, državnom cestom D66 doći u industrijsku zonu, za što će biti postavljeni smjerokazi na istarskom Ipsilonu

U sklopu pripremnih radova na projektu izgradnje novog kružnog toka u Šijani, Grad Pula distribuirao je građanima informativne letke o novoj preregulaciji prometa.

Izvođač radova koju čini zajednica pulske Ceste, zagrebačkog Viadukta te riječkog GP Krka, danas je uveden u posao i službeno je preuzeo gradilište. Investitor projekta, vrijednog 55 milijuna kuna su Hrvatske ceste.

Tim povodom je u prostorijama Komunalne palače održan operativni sastanak svih uključenih u izgradnju ovog složenog projekta. Sastanku je prisustvovao i  predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Edo Kos koji je, među ostalim, pozvao na maksimalan angažman kako bi ovaj iznimno važan prometni projekt bio dovršen u što kraćem roku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa