U Labinu okrutno otrovan mačak Muci

0
Muci
Muci

Okrutno trovanje mačaka u Labinu se nastavlja ili bolje je reći, nikada nije ni prestalo. Svjedoče tome riječi uplakane umirovljenice, koja je 15. veljače posjetila našu redakciju sa samo jednom željom: da objavimo priču o trovanju njezinog dragog ljubimca, šestogodišnjeg mačka po imenu Muci.

Muci je otrovan u vrtu kuće u kojoj umirovljenica živi sa suprugom, nedaleko od semafora kod Socijalnog. Prema riječima njegove vlasnice, pojeo je nešto u čemu je bio nekakav otrov ljubičaste boje. Iako su mu pokušavali pomoći, Muci je bio u roku od sat vremena mrtav. „Nikada nikome nije smetao. Bio je umiljat i dobar“, kroz suze je objasnila vidno potresena gospođa.

Osim tuge za voljenim mačkom, brine je i zdravlje supruga, inače srčanog bolesnika, koji je jednostavno shrvan trovanjem ljubimca. Međutim, Muci nije jedina žrtva osobe ili više njih, koji se mačaka žele riješiti na ovaj način. Kako nam je rekla ova gospođa, često zna pronaći otrovane mačke te im pokušava pomoći.

Njezinog mačka više nema, ali je ovom prilikom gospođa željela apelirati na njegovog ubojicu, da prestane s trovanjima koja uzrokuju mukotrpnu smrt životinja i nanose bol onima koji za njih brinu. Iako će ovaj apel zasigurno dirnuti mnoge, čisto sumnjamo da će među njima biti i onaj koji je sposoban otrovati drugo živo biće. (Danijela Bukvić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa