Tko je bio, a tko nije na proslavi IDS-ovog rođendana

0
Branka i Valter Flego
Branka i Valter Flego

To što IDS-ovci rođendan svoje stranke slave na Dan zaljubljenih je simpatična podudarnost, s neograničenim marketinškim mogućnostima ali to, s druge strane, članove stranke obavezuje da umjesto sa svojim najdražima, Valentinovo moraju proslavljati s „najdražim vođom“. Kako se zbog toga ne bi još koji IDS-ovac rastavio, na rođendan stranke pozivaju se i njihovi partneri.

Stoga su mnogi članovi stranke bili razočarani što na proslavu ovogodišnjeg Dana IDS-a, 14. veljače u pulskoj Histriji, nije došla i nova životna družica predsjednika stranke Ivana Jakovčića. No, na večeri se, zbog bolesti, ni on nije zadržao dugo, pa je druženje napustio odmah nakon završetka službenog dijela.

No, zato je sa suprugom došao Valter Flego, IDS-ov kandidat za župana. Branka Flego je svojom elegancijom i šarmom privlačila pozornost, a vrlo atraktivna je bila i njezina sugrađanka Nada Prodan Mraković, supruga Stjepana Mrakovića, predsjednika buzetskog IDS-a i predsjednika Flegovog izbornog štaba (da točno ste pročitali – štaba!). Izgledom je plijenila i Lara Vlačić Miletić, supruga pulskog gradonačelnika, kao i Jakovčićeve tajnice Saša Brnabić i Maja Lazar.

Aktualni glavni tajnik stranke Tedi Chiavalon bio je u pratnji supruge Emanuele, a nekadašnji tajnik Emil Soldatić došao je sa suprugom Hanom Posavec Soldatić i kćerkom Pinom, koje su također bile vrlo elegantne. Iskreno, na IDS-ovoj fešti bilo je uistinu puno lijepih i dotjeranih žena, naročito mladih. Ono što sam još uočila, a bila sam na zadnja četiri IDS-ova rođendana, je da još nikada nije bilo toliko mladih ljudi.

Sa suprugama su bili i saborski zastupnici Valter Boljunčić i Giovanni Sponza, zatim labinski i vodnjanski gradonačelnik te niz drugih viđenijih članova stranke.

Među gostima su bili predstavnici svih važnih stranaka osim HDZ-a, SDP-a i HSLS-a. Marino Roce iz HDZ-a se nikada ni ne odaziva na IDS-ove pozive, a Sandro Jurman iz HSLS se ispričao jer Dan zaljubljenih tradicionalno provodi sa suprugom. Na fešti nisu bili službeni predstavnici SDP-a, ali su bila tri člana stranke. No, Dino Kozlevac je u Histriju došao kao predsjednik Županijske skupštine, Vedran Grubišić kao dožupan, a Denis Martinčić kao predsjednik Gradskog vijeća Pule.

Na IDS-ov rođendan su došli i predstavnici Bošnjaka i Srba, ali ne i Talijana. No, nije riječ o bojkotu, već su se pozvani Mauricio Tremul i Furio Radin razboljeli, pa su ostali kod kuće.

Iz Zagreba su na proslavu došli IDS-ovi predstavnici u državnoj vlasti, ministar Veljko Ostojić, pomoćnik ministra Darko Lorencin i direktor Hrvatskih cesta Edo Kos. Oni nisu bili s pratiljama.     

Iako bi se prije tri-četiri mjeseca mnogi bili spremni kladiti da na 23. rođendanu IDS-a neće biti Emilio Uljančić, inicijator Filipinske skupine, on se ipak pojavio. Od osnivača stranke u Histriji je bio i Feruccio Bernaz. Za njega se oduvijek zna da nije među velikim ljubiteljima Ivana Jakovčića, pa su mnogi očekivali da će i on otići s „Filipincima“, no očito mu je Kajinov prelazak pod skute SDP-a još manje simpatičan. Ovo je bila i prva proslava IDS-ovog rođendana bez Damira Kajina. (Tekst: Eleonora Vlačić, foto: Nenad Čakić)  

Klub mladih IDS-a
Klub mladih IDS-a
Buzećani
Buzećani
Edo Kos u društvu šarmantne dame
Edo Kos u društvu šarmantne dame
Vedran Grubišić i Veljko Ostojić
Vedran Grubišić i Veljko Ostojić
Veljko Ostojić, Darko Lorencin i Tedi Chiavalon
Veljko Ostojić, Darko Lorencin i Tedi Chiavalon
Valter Boljunčić sa suprugom
Valter Boljunčić sa suprugom
Emilio Uljančić
Emilio Uljančić
Nada Prodan Mraković i Stjepan Mraković
Nada Prodan Mraković i Stjepan Mraković
Članice predsjedništva Kluba žena IDS-a
Članice predsjedništva Kluba žena IDS-a
Emanuela Chiavalon i Lara Vlačić Miletić (iza) u društvu kolege i kolegica
Emanuela Chiavalon i Lara Vlačić Miletić (iza) u društvu kolege i kolegica

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa