HDZ: Osam godina nerada nemoguće je sakriti u šest mjeseci bjesomučne predizborne kampanje

0
Marino Roce i Zrinko Kajfeš
Marino Roce i Zrinko Kajfeš

"Ponukani izjavama o velikim realiziranim investicijama koje gradska vlast zadnjih dana iznosi, među kojima je i Mornar, koji smo osobno posjetili, uvjerili smo se da ima istine u optužbama i sumnjama kako vlast dobar dio proračunskog novca troši na medije i PR agencije, umjesto da taj isti novac troše svrsishodnije. Zapravo, na današnji dan možemo zaključiti da oni cijelo vrijeme nose maske i obmanjuju građane", poručio je Marino Roce, predsjednik istarskog HDZ-a., na konferenciji za medije održanoj 12. veljače.

"Na Mornaru nije izgrađeno ništa, ali je očito da za ovu vlast karneval traje cijeli mandat", rekao je Roce dodajući kako su rotor i kružni tok u Šijani mogli biti već odavno realiziran da su prihvaćeni planovi i prijedlozi Hrvatskih cesta. "Oni su se borili za kružni tok na dva nivoa, koji je i ušao u planove Hrvatskih cesta, što je neosporno, no danas kada su na vlasti i na državnom nivou te samim time upravljaju Hrvatskim cestama, oni grade kružni tok na jednom nivou kako bi se uštedjela sredstva kojima će financirati kružne tokove diljem Istre", zaključio je Roce.

Kajfeš: Pokušavaju nam prodavati rog za sviću

Zrinko Kajfeš, predsjednik pulskog HDZ-a kazao je kako se bahatost i osjećaj nedodirljivosti sadašnje vlasti u Puli najbolje se vidi u nastupima u kojima umjesto da skrušeno priznaju kako nisu realizirali većinu projekata koje su obećavali u prethodnim predizbornim kampanjama, pokušavaju prodavati rog za sviću i,kaže Kajfeš, tvrde da su ostvarili sve "zacrtane kapitalne projekte".

"Bilo bi normalno da priznaju svoj neuspjeh i da pokušaju pronaći opravdanje za niz projekata koje su obećavali, a nisu realizirali", kazao je Kajfeš i dodao kako takvim nastupom, htjeli to oni priznati ili ne, obmanjuju građane, ali i omalovažavaju zdravi razum Puležana.

"Osam godina nerada Istarske Kukuriku koalicije nemoguće je sakriti u šest mjeseci bjesomučne predizborne kampanje u kojoj si vladajući dozvoljavaju fabriciranje stvarnosti. Pokušavaju faceliftingom ispeglati svoj lik i djelo, nadajući se da narod zaboravlja, ali srećom ne zaboravlja", poručio je Kajfeš.

Dugogodišnja nebriga za gradska kupališta dovela ih je do stanja sramotne devastacije

Citirajući izjavu pulskog gradonačelnika Borisa Miletića u kojoj je rekao kako je izgradnja pontonskog plivališta nastavak dugogodišnjih aktivnosti kojima građanima nastojimo ponuditi dodatne sportsko-rekreativne sadržaje na toj lokaciji, Kajfeš je dodao kako je neprijeporna istina da je dugogodišnjom nebrigom za gradska kupališta gradska uprava dovela je ta ista kupališta do stanja sramotne devastacije. "Očito gradonačelnik smatra da postavljanje kemijsko-sanitarnog čvora daje dodatni sportsko-rekreativni sadržaj kupalištu Mornar", izjavio je Kajfeš.

"Ono što možemo i želimo obećati, ukoliko budemo sudjelovali u obnašanju vlasti u Puli, je da ćemo 24 sata dnevno služiti građanima, da ćemo cijeli mandat provesti boreći se za Pulu i projekte značajne za Pulu i Istru i da ćemo gradsku upravu pretvoriti u servis građana, a nećemo šest mjeseci prije izbora, kao trenutno sadašnja vlast, zavaravati i obmanjivati građane raznoraznim maketama i projektima koji se neće nikada realizirati", naglasio je Zrinko Kajfeš.

Butorac: Gdje se plaća porez na ulaznice za Dimension i Outlook, u Engleskoj ili Hrvatskoj?

"Posebnost ovoga grada su 'kulturno – poduzetničke zone' koje znače besplatno davanje gradskog zemljišta za održavanje različitih komercijalnih festivala, konkretno Valkana, Outlooka te Dimensiona.Gradonačelnik Miletić besplatno je davanje gradskog zemljišta organizatorima obrazložio subvencioniranjem stranih investitora", ustvrdio je Ivica Butorac, tajnik pulskog HDZ-a. Međutim, navodi Butorac, ono što se prešućuje javnosti je činjenica da su gradska zemljišta dana besplatno domaćim, hrvatskim udrugama koje su neprofitne organizacije, a ne stranim investitorima kako iz Grada navode.

"Domaće neprofitne udruge su samo paravan koji omogućuje da se gradsko zemljište da na korištenje bez javnog natječaja i plaćanja naknade Gradu dok istovremeno pojedine interesne skupine korištenjem tog zemljišta zarađuju znatne novčane iznose", dodao je.

"Može li Grad odgovoriti na pitanje da li će i ove godine na festivalima se prodavati roba i piće po sistemu žetona, a bez izdavanja računa i korištenja fiskalnih blagajni? Što bi na tu okolnost rekao ministar Linić, njihov koalicijski partner", upitao je. Butorac je također postavio pitanje oko prodaje ulaznica u Engleskoj za festivale i prihodi od ulaznica: "Gdje se plaća porez na te iste ulaznice, u Engleskoj ili u Hrvatskoj?"

Karin Peruško: Zaobilaznica djeluje kao lego grad

"Kako se bližimo lokalnim izborima, najave za nove infrastrukturne projekte, značajnog interesa za Grad Pulu, u punom su zamahu. No, svjedoci smo kako 'zlatni kilometar' pulske zaobilaznice nije bio gotov u predviđenom roku, što ukazuje na činjenicu da bi u gradu veoma lako mogao nastati prometni kaos", kazala je na konferenciji za medije tajnica mladeži HDZ-a grada Pule, Karin Peruško.

Osim što, kako kaže Peruško zaobilaznica djeluje kao lego grad, činjenica je također da ono što su trebali biti privremeni rotori postali su trajni pretvarajući Pulu u jedno veliko nezavršeno gradilište.

"Iz toga iščitava se krajnja neorganiziranost u gradskoj upravi koja rezultira i bahatim rasipanjem novaca, ali i na koncu,  strpljenja građana", izjavila je Peruško dodajući kako se gotovo uvijek ponavlja ista priča u kojoj Grad Pula sve infrastrukture projekte predstavlja kao svoje autorsko djelo, iako se zna da novac za sve te projekte dolazi sa državne razine, istaknula Peruško.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa