Pula dobiva memorijalni centar Mate Parlov

0
Mate Parlov
Mate Parlov

Udruga Mate Parlov dobila je na korištenje prostor u Carrarinoj ulici broj 4, u Puli u kojem se planira otvoriti memorijalni centar u spomen na tog sportaša svjetskoga glasa. Odluku je 7. veljače komentirao gradonačelnik Boris Miletić.

„Doista mi je drago da se rješavaju svi preduvjeti za otvorenje toga centra i da smo mogli donijeti odluku o dodjeljivanju prostora Udruzi mate Parlov koji je u vlasništvu Grada Pule“, rekao je i dodao kako im se prostor dodjeljuje na korištenje na rok od 10 godina.

„Memorijalni centar koji će se ondje urediti više je nego dobro došao s obzirom na iznimne sportske rezultate Mate Parlova“, izjavio je Miletić. Pozdravio je stoga odluku da se nakon što je i Dom Sportova nazvan njegovim imenom, tom sportskom velikanu u čast otvori i memorijalni centar.

„Vjerujem da će se na tom mjestu moći sagledati sav njegov sportski rad i svi njegovi sportski uspjesi te da će to biti još jedna točka interesa, kako turističke ponude Grada Pule tako, i ljubitelja sporta jer je on doista bio jedan od najvećih sportaša na ovim prostorima“, zaključio je Miletić. (Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa