Maškarana obitelj Batelić: U maškare uvijek idemo zajedno

0
Beba, Antonio, Sebastijan i Robertino Batelić
Beba, Antonio, Sebastijan i Robertino Batelić

U obitelji Bebe i Robertina Batelića iz Labina uvijek je veselo, no najveselije je zasigurno u veljači. Naime ova je obitelj već nekoliko godina nezaobilazni dio maškaranog ludila, a maskiraju se svi njezini članovi. Beba i Robertino imaju dvojicu sinova 13-godišnjeg Sebastijana i 7-godišnjeg Antonija koji s njima redovito prisustvuju svim maškaranim događanjima, ne samo u Labinu već i u ostalim gradovima.

"Ili idemo svi ili ne ide nitko. Uvijek smo zajedno", rekli su nam Beba i Robertino. Bez obzira radi li se o sudbini ili slučajnosti, za njih je veljača vrlo znakovit mjesec. Toga su se mjeseca upoznali, a njihova se ljubav rodila baš na maškarama 1996. godine. "To je mačji mjesec", zaključio je Robertino, koji je ujedno i rođen u tom mjesecu.

Ipak, nakon vjenčanja i rođenja sinova, Beba i Robertino su pauzirali s maskiranjem. Ta je pauza trajala pet godina, nakon čega su ponovno krenuli u maškarane pohode. "Jednoga me dana Beba jednostavno pitala ako idemo u maškare", ispričao nam je Robertino koga uopće nije trebalo nagovarati na pristanak. Naprotiv, samo je čekao taj poziv. Od onda ne propuštaju nijednu maškaranu feštu. Posjećuju i ljetne karnevale, no draži su im oni u veljači. Kako kažu, ne mogu izdvojiti neku feštu ili masku, jer su im sve na neki način drage. Ipak, priznaju da Riječani malo više drže do maškara nego Labinjani.

Jedino razočaranje za Bateliće je to što ove godine maškare traju kratko te se nadaju da će im barem vrijeme ipak ići na ruku narednih dana. Početkom veljače ove godine gostovali su i u Samoboru gdje je Bebu oduševila činjenica da u to vrijeme u gotovo svakom kafiću svira živa glazba. "Kod nas uglavnom stave CD Cocktails-a. Nije to isti doživljaj", rekla nam je Beba.

Dok je Robertino u maškarama od svojih mladih dana, Beba se upravo s njim počela redovito maskirati i sada uživa u svim događanjima i strci oko priprema kostima, te u putovanjima, gostovanjima i mimohodima. "Volim zabavu, druženje i veselje. Jednostavno živim za maškare", istaknula je Beba, koja se prvi put maskirala nakon što je prohodala s Robertinom - bili su pčele.

Batelići su inače članovi Labinjonske folšarije, a ove će se godine maskirati u pijaniste. Svi se prošlogodišnji kostimi "recikliraju", odnosno od njih se napravi nešto drugačije, a i klavir je trenutno u izradi. Najmlađi članovi obitelji Batelić jednako uživaju u tom razdoblju kao i njihovi roditelji.

Mlađi Antonio se može pohvaliti da je već kao mala beba prisustvovao maškaranoj fešti. Maski je bilo toliko da se više ni ne mogu sjetiti koja im je bila prva. Kako saznajemo od njih, na maškarama su se već rodile prve simpatije i poznanstva, pa je moguće da i oni slijede primjer svojih roditelja. (Tekst i foto: Danijela Bukvić)

Antonio i Sebastijan
Antonio i Sebastijan
Robertino u mlađim danima
Robertino u mlađim danima

Ljubav rođenu na maškarama Beba i Robertino okrunili su vjenčanjem
Ljubav rođenu na maškarama Beba i Robertino okrunili su vjenčanjem

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa