Karamarko: IDS u Istri vlada na način koji nije primjeren demokratskom sustavu

0
Tomislav Karamarko u Pazinu
Tomislav Karamarko u Pazinu

"Upravo ćemo sada razgovarati o lokalnim izborima, listama i koalicijama, pa ne bih ništa prejudicirao, međutim, primijenit ćemo princip koji primjenjujemo u cijeloj državi, a to je da na županijske i gradske razine spuštamo mogućnost odluke, ali i preuzimanje odgovornosti", izjavio je novinarima 31. siječnja u Pazinu, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

On se, naime, u Pazinu sastao se sa stranačkim kolegama, s članovima Županijskog odbora, te predsjednicima gradskih i općinskih odbora kako bi razgovarat ćemo o situaciji u stranci i pripremi za lokalne izbore.

U HDZ-u je bilo osebujnih likova i pojedinaca: Tko se ne slaže ima mjesta izvan stranke

Na pitanje novinara da komentira događaje u Splitu, odnosno to što je Sanja Bilač dala svoj mandat na raspolaganje iz razloga što se ne slaže s načinom vođenja stranke kako u Splitu, tako i na nacionalnoj razini, Karamarko je rekao kako su HDZ-u imali i imaju osebujnih likova i pojedinaca. "Ovo je demokratska stranka koja broji 200 tisuća članova. Zašto bi se svi slagali s načinom vođenja stranke. Oni koji se ne slažu, imaju mjesta izvan stranke, u drugim strankama i kao nezavisni", odgovorio je.

"Ove godine na lokalnim izborima, ne samo u Istri nego u cijeloj Hrvatskoj, očekujemo kvalitetan napredak u odnosu na ono što je bilo, iz razloga što stranka na svim stranama buja", najavio je predsjednik HDZ-a i iznio podatak da je u vremenu novog vodstva u stranku ušlo preko 6 tisuća ljudi.

"Osjeća se zamah i polet u stranci i to je ono što nas čini optimistima", rekao je i naveo primjer prijevremenih izbora u Drnišu gdje se nakon osam godina HDZ vratio na vlast uz, kako ocjenjuje Karamarko, impresivnih 65 posto što je po njegovom mišljenju  naznaka onoga što će se događati na lokalnim izborima.

Kukuriku koalicija znala je jedino dijeliti plijen nakon pobjede

"Želimo se baviti aktualnom situacijom u hrvatskom gospodarstvu, kvalitetom života naših građana u Hrvatskoj. Moramo se baviti prevarom koja se zove Plan 21 Kukuriku koalicije, koji Hrvatsku sve više i više baca u ponor. Moramo se baviti negativnim trendovima u hrvatskom gospodarstvu koji su oni naprosto multiplicirali i ubrzali", izjavio je predsjednik HDZ-a prozivajući premijera

"Gospodin Milanović se sedam dana nalazi u Čileu u trenutku u kojem se u Hrvatskom gospodarstvu dešavaju ozbiljne stvari, mislim da je to neozbiljna vlada", rekao je.

Karamarko je odbio komentirati previranja unutar Kukuriku koalicije, no ipak je rekao kako, prema njegovom mišljenju koalicija puca po šavovima i to ne samo u Istri. "To je neozbiljna organizacija, organizacija koja je silno željela doći na vlast. Došli su s mentalitetom pobjednika koji dijeli plijen i to je jedino što su uspjeli. Podijelili su si ministarstva, sinekure, mjesta u upravnim i nadzornim odborima", naveo je Karamarko i dodao kako su od programa najbolje realizirali točku 22, a to je čistka po političkoj podobnosti svih ljudi u svim državnim poduzećima i institucijama.

"Ne bih komentirao razmirice između IDS-a i Kajina. To su sindromi za koje su oni optuživali HDZ. IDS je 20 godina na vlasti u Istri i vlada na način koji nije primjeren demokratskom sustavu i normalno je da dolazi do pucanja među njima, a vidjet ćemo kako će to na kraju završiti", izjavio je na kraju predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa