Premantura dobiva kanalizaciju i sportski centar, a uređuje se i uvala Polje

0
Radovi na sportskom centru Vinkuran u punom su jeku
Radovi na sportskom centru Vinkuran u punom su jeku

Sukladno najavljenom, 21. siječnja 2013 započeli su radovi u lučici Polje. Krenulo se sanacijom starog škala i montažom šina putem kojih će se novim kolicima izvlačiti brodice. Izvođač radova na navozu je tvrtka Murgons , koja je izabrana kao najjeftiniji ponuđač, a vrijednost radova je 55 tisuća kuna.

Ukupna vrijednost investicije,odnosno radova u uvali Polje je 130 tisuća kuna, a u tu svotu osim izrade navoza ulazi nabavka šina, trofazni priključak za struju, izrada i cinčanje novog karela, rekonstrukcija, motorizacija, izrada novog temelja za staro postojeće vitlo te betoniranje kompletno nove ploče preko sadašnjeg starog navoza.

Polaganje šina u more
Polaganje šina u more
Završetak kompletnih radova i stavljanje navoza u funkciju bi trebao biti u ožujku 2013. godine. Paralelno s radovima u Polju radi se i na pripremi dokumentacije za sanaciju mola u Runkama, kompletiran je troškovnik te se idući tjedan kreće u raspisivanje javne nabave za sanaciju prve faze mola u visini od oko 315 tisuća kuna , a ukupna predviđena sredstva za Runke ove godine je iznos od 350 tisuća kuna te se s ostatkom novca planira postaviti struja i voda, što je ribarima i ostalim korisnicima prijeko potrebno.

"Radovi u Runkama trebali bi početi početkom ožujka, a planirani završetak radova je tokom travnja",  istaknuli su 30. siječnja, na konferenciji za medije načelnik Općine Medulin Goran Buić i član nadzornog odbora Buže i vijećnik Općinskog vijeća Matija Medica.

Radovi u uvali polje dobro napreduju
Radovi u uvali polje dobro napreduju
U Premanturi počela izgradnja kanalizacije

U naselju Premantura, u Kršama, započela je izgradnja kanalizacije u dužini od 150 metara. Vod koji se gradi vrlo je bitan jer se na njega spaja dječiji vrtić u Premanturi. "Radovi su započeli sredinom siječnja, a planirani završetak je 1. ožujka 2013. godine. Investicija je vrijedna 267.232,00 kuna, a rodove izvodi tvrtka Vintijan d.o.o. iz Vintijana", izjavio je Načelnik Općine Medulin Goran Buić. Prema riječima direktora komunalca, Eda Krajcara, trenutno je u fazi izrada dokumentacije za javnu nabavu za još dodatnih 150 metara fekalne odvodnje kojom će se dobiti direktan spoj dječjeg vrtića na kanalizaciju.

Na izgrađeni vod spojit će se dječiji vrtić u Premanturi
Na izgrađeni vod spojit će se dječiji vrtić u Premanturi
Načelnik Općine istaknuo je da je dobivena lokacijska dozvola za izgradnju sportskog centra u Premanturi. Do kraja tjedna biti će gotov glavni projekt kojeg izrađuje tvrtka Arh d.o.o. iz Pule. "Trenutno rješavamo imovinsko pravne odnose s Republikom Hrvatskom, odnosno sa Agencijom za upravljanje državnom imovinom koja priprema dokumentaciju kojom će se Općini Medulin omogućiti pravo građenja na predmetnom zemljištu", kazao je Buić i dodao kako se potvrda glavnog projekta očekuje za 30 dana, nakon čega slijedi raspisivanje javne nabave i konačno početak izgradnje početkom travnja 2013. godine.

Plava boja-realizirana kanalizacija u 2012.; crvena boja-planirano za 2013.
Plava boja-realizirana kanalizacija u 2012.; crvena boja-planirano za 2013.
U Vinkuranu se gradi kanalizacija

U Vinkuranu se gradi kanalizacija vrijedna 2.744.319,92 kuna u dužini od 2888 metara. Planirani rok za završetak radova je 15. svibnja 2013. godine, a radove izvodi tvrtka Istrakop d.o.o. iz Poreča. Do danas je postavljeno 800 metara cijevi.

Vinkuran dobiva sportski centar

Naselje Vinkuran nakon višegodišnjih iščekivanja dobiva sportski centar s polivalentnim igralištem za mali nogomet, rukomet, odbojku, košarku. U nastavku igrališta dolazi boćalište sa parkiralištem i ugostiteljskim objektom u trećoj fazi. Troškovi izgradnje polivalentnog igrališta iznose 877.380,73 kuna a radove izvodi tvrtka Vladimir Gortan d.o.o. iz Pazina. Površina polivalentnog igrališta je 1100 kvadratnih metara. Boćalište je vrijedno 370.008,87 kuna, a radove će izvesti tvrtka tvrtka TGT Adriatik d.o.o. iz Pule.

Površina boćališta je 434 kvadratna metra. Radovi će biti okončani do kraja mjeseca ožujka. Agencija za upravljanje državnom imovinom dodijelila je Općini Medulin zemljište vrijedno 2 milijuna kuna ukupne površine 3600 kvadratnih metara za potrebe budućeg sportskog centra.

Postavljanje vitla u uvali Polje
Postavljanje vitla u uvali Polje
Izgradnja kanalizacije u Premanturi
Izgradnja kanalizacije u Premanturi

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa