Buzetski HNS: Aktualna vlast ne zna ili ne želi prepoznati probleme grada

0
Branko Rončević, Vlatko Mrvoš, Dragan Kranjčić
Branko Rončević, Vlatko Mrvoš, Dragan Kranjčić

"Izjave Valtera Flege o zapošljavanju tisuću mladih ljudi, ukoliko postane župan, dok se istovremeno 173 Buzećana mlađih od 35 godina, nalazi na zavodu za zapošljavanje i bori za svoju egzistenciju, u najmanju su ruku neozbiljne", ustvrdili su na konferenciji za medije 29. siječnja, predstavnici buzetskog HNS-a.

Osim nezaposlenosti HNS-ovci su se osvrnuli i na smanjenje gradskog proračuna za 10 milijuna kuna u odnosu na 2007. godinu za što okrivljuju buzetski IDS. "Do ovoga ne bi došlo da je buzetski IDS, koji je na vlasti više od 20 godina, radio pro-aktivno i da je stvorio preduvjete za razvoj i otvaranje novih radnih mjesta", ustvrdili su u HNS-u dodajući kako sada Buzet plaća cijenu, ne recesije, već sustavnog nerada i neznanja.

Aktualna vlast zanemarila je i zapustila razvojne i gospodarske investicije

HNS Buzeta zamjera aktualnoj vlasti što je u potpunosti zanemarila i zapustila razvojne investicije i gospodarske investicije, i to, kako kažu, upravo one koje su ključ izlaska iz krize Grada Buzeta.

Glavnina potrošnje gradskog proračuna, mišljenja su, svodi se na ulaganja u javni sektor, odnosno hiperprodukciju i obnavljanje društvenih domova, boćališta te kozmetički zahvati na ulicama Buzeta. "Sve to je u ovome trenutku beznačajno za gospodarstvo i nezaposlene Buzećane", poručuju.

Buzetski HNS smatra da je pokretanje gospodarstva i stvaranje novih radnih mjesta apsolutni prioritet Grada Buzeta. Navodeći prioritete poput aktivacije poduzetničkih zona i stvaranje poduzetničkog inkubatora, korištenja EU fondova, smanjenje potrošnje u javnom sektoru, HNS-ovci su najavili smjer svoje predizborne kampanje.

Smatraju također kako aktualna vlast ne zna ili ne želi prepoznati probleme grada, odrediti prioritete, te je, kažu, nesposobna u provedbi vlastitih programa i preuzetih obveza.

"Zbog svega navedenog mladi našega grada osuđeni su na odlazak i zapošljavanje u drugim sredinama. Buzet treba promjene, projekte i programe, ali najviše od svega treba ljude koji su sposobni pokrenuti razvoj grada. HNS Buzet ima rješenja, projekte i ljude koje to mogu, te ćemo u narednim mjesecima svoj program detaljno predstaviti javnosti", poručili su na današnjoj konferenciji za medije iz buzetskog HNS-a. (D.T.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa