Goran Buić žiteljima Općine Medulin: Ne nasjedajte Jukopilinim obmanama i lažima!

0
Goran Buić prilikom postavljanja kamena temeljca za vatrogasni dom DVD Medulin
Goran Buić prilikom postavljanja kamena temeljca za vatrogasni dom DVD Medulin

Članovi Nezavisne lista Emila Jukopile iz Općinskog vijeća Medulina su na nedavnoj konferenciji za medije obavijestili novinare o problemima vezanim za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, a obrušili su se i na medije, točnije na trošenje novaca za promociju općinske vlasti. Jukopila će tada priznati da se i u njegovo vrijeme to radilo i reći će "kako su u moje vrijeme iznosi za promidžbu bili veći nego sada", istovremeno se opravdavajući „ kako je u međuvremenu puno toga pojeftinilo i kako su se pojavili ekonomičniji načini komunikacije s građanima“.

Na izjave Emila Jukopile reagirao je načelnik Goran Buić u kojem moli žitelje da ne nasjedaju lažima Jukopile, koji proziva Općinu Medulin da nije poduzela mjere vezane za program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem.

„Od Ministarstva poljoprivrede Općina Medulin je 17. siječnja 2012. godine primila naputak kojim se jedinicama lokalne samouprave nalaže da obustave sve započete i daljnje aktivnosti u svezi provedbe odredbi Zakona o poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske putem zakupa i prodaje na temelju programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem na svom području. Dakle, ne radi se o aktivnostima Općine Medulin nego isključivo Ministarstva poljoprivrede, koje je stopiralo apsolutno svaku provedbu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državi“, obrazložio je načelnik Goran Buić.

Jukopila u predizbornoj godini za promociju potrošio 445.000 kuna

Osvrčući se na  Jukopilinu presicu vezano za trošenje novca za promociju u kojoj je istaknuo da je Općina u proračunu za 2012. godinu za promidžbu putem javnih glasila i općinskog glasnika potrošila 211.000 kuna, dok u proračunu za 2013. godinu ima planirano 190.000 kuna, načelnik Buić naglasio je da je taj isti Emil Jukopila, koji danas govori o promidžbi putem medija, u predizbornoj 2009. godini potrošio nevjerojatnih 445.000 kuna. (E.V.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa