Medulin nakon višegodišnjih obećanja raznih političkih opcija konačno dobiva kanalizacijsku mrežu

0
Burle dobivaju novu kanalizaciju
Burle dobivaju novu kanalizaciju

Općina Medulin je trenutno veliko gradilište. Nakon 15 godina nebrige naselje Pošesi konačno dobiva infrastrukturu, a turistički Medulin nakon dugogodišnjih obećanja raznih političkih opcija konačno dobiva kanalizacijsku mrežu. U tijeku je i jedna od najznačajnijih investicija u Medulinu, a to je izgradnja vatrogasnog doma za Dobrovoljno vatrogasno društvo Medulin.

„U naselju Pošesi počelo je asfaltiranje prometnica, nakon što je postavljena kompletna infrastruktura, fekalna i oborinska odvodnja, vodovodna mreža, javna rasvjeta i telefonska mreža. S tvrtkom Ariana turist vile d.o.o., Općina Medulin ima ugovor po kojem će se 4,2 milijuna kuna kompenzirati s radovima na infrastrukturi, a radovi koji prekorače iznos kompenzirat će se s budućim komunalnim doprinosom. Općina će tako preuzeti infrastrukturu i vrijedniju od toga iznosa“, rekao je načelnik Goran Buić.

Govoreći o investicijama koje su u tijeku kazao je kako je jedna od najznačajnijih investicija u Medulinu  izgradnja vatrogasnog doma za Dobrovoljno vatrogasno društvo Medulin.

„Nakon više od 30 godina Dobrovoljno vatrogasno društvo Medulin konačno dobiva vatrogasni dom. Trenutno se gradi prizemlje u kojem će biti smješteni poslovni uredi i sanitarni čvorovi na površini od 250 kvadrata. Idući tjedan počinje gradnja garaže od 300 kvadrata, te kata od 200 kvadrata. Vrijednost doma je 2,6 milijuna kuna od čega 53 % financira Općina, a 47 % Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije“, naglasio je načelnik Buić.

Frezanje kanala za kanalizaciju na Munidi
Frezanje kanala za kanalizaciju na Munidi
Gradi se kanalizacija na ližnjanskoj cesti
Gradi se kanalizacija na ližnjanskoj cesti

Na konstataciju da turistički Medulin konačno dobiva kanalizacijsku mrežu Buić je izrazio zadovoljstvo da se „nakon dugogodišnjih obećanja raznih političkih opcija“ konačno rješava i ovaj gorući problem Medulina, te je podsjestio na neispunjena obećanja raznih političkih opcija koje su bile na čelu Općine Medulin.

„Godinama su razne političke opcije obećavale i obmanjivale svoje stanovnike oko raznih modela, načina financiranja i izgradnje kanalizacije. Važno je napomenuti da je nekadašnji načelnik Emil Jukopila na propali projekt izgradnje kanalizacije putem koncesije potrošio gotovo milijun kuna na razne savjetnike i konzultante, za čije je usluge Općina Medulin izdvajala 800 kuna na sat. Trenutno se u naselju Medulin gradi kanalizacija na Ližnjanskoj cesti u dužini od 650 metara, vrijednost investicije je 716.945,00 kuna. Izvođač radova je tvrtka Vintijan d.o.o. iz Vintijana, a radovi će biti okončani do 15. ožujka 2013. godine“.

Gradi se, saznajemo, i na Vrčevanu u dužini od 795 metara i u centru Medulina u dužini od 280 metara. Izvođač je tvrtka Đurkin d.o.o. iz Čakovca, a radovi će biti okončani do kraja ožujka 2013. godine. Također se gradi i u Burlama u dužini od 333 metara i Munidi u dužini od 150 metara. Radovi će biti okončani sredinom veljače 2013. godine kada počinju radovi u Biškupiji u dužini od 470 metara, a bit će okončani sredinom mjeseca travnja ove godine. Radove izvodi tvrtka Vintijan d.o.o. iz Vintijana, a vrijednost radova je 990.065,70 kuna. (E.V.)

Izgradnja kanalizacije na Vrčevanu
Izgradnja kanalizacije na Vrčevanu
Na Munidi su radovi u punom jeku
Na Munidi su radovi u punom jeku
Na Osipovici se spaja vodovodna mreža za Pošese
Na Osipovici se spaja vodovodna mreža za Pošese
Pošesi dobivaju kompletnu infrastrukturu
Pošesi dobivaju kompletnu infrastrukturu

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa