Flego: Kad postanem župan povećat ću broj stipendija

0
Boris Miletić i Valter Flego
Boris Miletić i Valter Flego

Zapošljavanje u javnom sektoru te poticanje privatnog sektora na zapošljavanje, jedni su od prioriteta za IDS-ovog kandidata za istarskog župana, Valtera Flegu, koji je u društvu pulskog gradonačelnika Borisa Miletića 23. siječnja obišao radove na izgradnji studentskog kampusa i sastao se s rektorom prof. dr. sc. Robertom Matijašićem.

„Moja je dužnost da u naredne četiri godine omogućim da u javnom sustavu posao dobije tisuću pripravnika. To je dio moga programa i to ćemo učiniti“, rekao je Flego pojasnivši kako budući da je privatni sektor u teškoćama, javni sektor mora stimulirati zapošljavanje. To je, smatra, moguće bespovratnim subvencijama za svakog novog zaposlenog pripravnika.

„Svatko tko otvori novi obrt ili trgovačko društvo i zaposli se, javni sektor dati će konkretnu potporu tj. pomoći s 50 posto od ukupnih financijskih troškova, najviše do 7000 kuna“, dodao je. „To su vrlo konkretne mjere jer studenti moraju znati da će se nakon školovanja imati prilike zaposliti. A kao župan ću pokrenuti inicijativu da se broj stipendija u Istri poveća za trećinu“, izjavio je Flego dodavši kako će se novac za to izdvojiti iz županijskog proračuna.

"Još jedna zadaća javnog sektora je organiziranje seminara i edukacija za studente koji će se pri završetku svog školovanja zaposliti i u tijelima EU za što je potrebno znati pisati projekte", smatra Flego.

„Pula je dobila sveučilište, ali dvije zgrade ne čine studentski grad. Stoga se gradi studentska menza i studentski dom, sadržaji koji će Puli donijeti status studentskog grada“, rekao je i podsjetio da je ukupna vrijednost investicije oko 28 milijuna kuna, od čega je Grad osigurao tri milijuna, a ostatak Ministarstvo znanosti. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa