Porečan s 1,87 promila alkohola bježao od policije

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Zbog upravljanja automobilom pod utjecajem alkohola,  porečka i pulska prometna policija prekršajno su prijavili dvojicu muškaraca.

Naime, 22. siječnja oko 3,30 sati, policijska ophodnja je prilikom nadzora prometa u Ulici Nikole Tesle u Poreču, pokušala  zaustaviti Audi,njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao muškarac.

Vozač se oglušio na svjetlosne i zvučne signale policajaca i nastavio vožnju u smjeru Trga Joakima Rakovca, te Ulice Istarskog razvoda, pa sve do Ulice Obala Maršala Tita gdje je zaustavljen.

Provedenim nadzorom utvrđeno je da je automobilom upravlja 26-godišnjak s područja Poreča i to pod utjecajem alkohola od 1,87 promila. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja,  vozač je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pula: 39-godišnjaku izmjereno 1,81 promila

Također, 22. siječnja oko 1,10 sati, pulski policajci su u nadzoru prometa u Ulici Starih Statuta zaustavili automobil Škoda, pulskih tablica kojim je upravljao 39-godišnjak iz Pule.

Provedenim nadzorom utvrđeno je kako vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1,81 promila te je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv obojice se nadležnom prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa