Klizanje u Puli: Mladima, djeci i nonićima razlog za sreću veselje

0
Mnogi se vesele klizanju u Puli
Mnogi se vesele klizanju u Puli

Mnogi su bili pomalo skeptični kada je u Puli najavljeno otvorenje klizališta misleći da, kako to često biva, ono baš i neće zaživjeti. Međutim, klizalište Tivoli koje je zajedničkim snagama istoimenog Sportskog centra, Javne ustanove Pula sport i Grada ostvareno, ne samo da je zaživjelo, već je redovito i jako dobro posjećeno!

Činjenica je da je Puljanima, kao i većini Hrvata, očigledno trebalo malo „kruha i igara“, a ovo je, uspostavilo se, bio pun pogodak! Sport, zabava, druženje, glazba i ugostiteljska ponuda, a sve to na omiljenoj pulskoj Verudeli, zaista je razveselilo pripadnike svih generacija.

Nerijetki su prizori nonića i djece, mladih, ali i nešto starijih Puljana kako sa smiješkom na licu uče prve korake na ledu. I to vrlo uspješno! Njihov je entuzijazam zarazan! Pa se tako i oni manje odvažni i ne baš sportski nastrojeni zapute u red i čekaju na klizaljke. Strpljivo uče, slušaju savjete i jedni druge dižu ukoliko se ipak dogodi pokoji pad na ledu. Čak i oni koji ne kližu, naprave đir u šatoru i uz kuhano vino ili čak, sa smiješkom na licu gledaju vesele i neumorne klizače.

Svakako treba pohvaliti besplatan gradski prijevoz do Verudele tj. klizališta Tivoli, trenere i animatore! Puljani i svi Istrani željni malo odmaka od surove zimske svakodnevice, do kraja veljače mogu zaviriti u šator na Verudeli i uvjeriti se kako razloga za sreću i veselje (ipak) ima. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa