Otočan u Vicenzi sudjelovao na sastanku Upravnog odbora ALDA-e

0
Oriano Otočan
Oriano Otočan

Pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije Oriano Otočan, u svojstvu predsjednika ALDA-e (Asocijacija agencija lokalne demokracije), sudjelovao na sastanku Upravnog odbora ove organizacije, koji je održan u talijanskoj Vicenzi 17. i 18. siječnja 2013. godine. Upravni odbor ALDA-e  usvojio je, tom prigodom, Strateški dokumenti za razdoblje od 2013. do 2016. godine.

Donesena je odluka da ALDA, uz Istarsku županiju, bude suosnivačica Centra za međunarodnu suradnju koji će se u Istri otvoriti u svibnju ove godine. U Centru će se, između ostalog, održavati edukacije zaposlenika javnog, privatnog i civilnog sektora o projektima i fondovima Europske unije, a financirat će se u sklopu europskog projekta AdriGov iz programa prekogranične suradnje IPA Adriatic.

U sklopu sastanka Upravnog odbora ALDA-e, Otočan se susreo s Robertom Ciambettijem, pročelnikom za prekograničnu i međunarodnu suradnju regije Veneto, s kojim je razgovarao o nastavku suradnje na edukaciji za Strukturne fondove Europske unije, skorašnjem potpisivanju Sporazuma o suradnji Istarske županije i regije Veneto te drugim zajedničkim projektima. Otočan se sastao i s predstavnikom grada Vicenze, gradskim vijećnikom Federicom Formisanom.

U Puli će se 19. travnja ove godine održati Skupština organizacije ALDA, na kojoj je predviđen dolazak oko 150 predstavnika lokalnih vlasti, udruženja lokalnih vlasti i nevladinih organizacija iz cijele Europe i susjednih zemalja. Međunarodna organizacija ALDA okuplja oko 160 članova iz javnog i nevladinog sektora iz više od trideset europskih zemalja i susjedstva.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa