SDP i HSU najavili zajednički nastup u Puli i Županiji

0
Danijel Ferić, Silvano Hrelja, Peđa Grbin i Radenko Ognjenović
Danijel Ferić, Silvano Hrelja, Peđa Grbin i Radenko Ognjenović

„Cilj koalicije SDP-HSU je boljitak Pule i boljitak Istre. S obzirom na način na koji se vodi naša županija, mislimo da je smjena vlasti jedina poluga kojom to možemo ostvariti“, izjavio je Peđa Grbin, kandidat za pulskog gradonačelnika, predstavljajući 19. siječnja u Puli novu koaliciju na predstojećim izborima.  

Dodao je kako se do kraja ovog mjeseca nadaju zaključiti sporazum o suradnji s još nekim političkim strankama, vjerojatno SDSS-om, HSLS-om i Zelenima.

Tom je prigodom Grbin komentirao izjave o tome kako je projekt gradnje bazena na lokaciji Pragrande u Puli preskup, istaknuvši kako od bazena neće odustati. „Smatram da nije preskup, da nije nerealan i da je itekako potreban za Grad Pulu“, naglasio je i obećao kako će se pobrinuti da do sad uloženih preko 2,5 milijuna kuna ne ode „u vjetar“.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja je izjavio kako je SDP danas stvorio pretpostavke i u potpunosti razjasnio svoju poziciju u Istri. „SDP je izrazio želju za organizacijskim i kadrovskim jačanjem u Istri, otvorio širom vrata i mislim da umirovljenici s puno povjerenja mogu danas glasati i za SDP i da to ne mora biti isključivo u slučajevima kad je on sa IDS-om“, izjavio je i dodao kako je SDP jednostavno prestao biti „džepna stranka IDS-a“.

„Naši umirovljenici će to prepoznati i uvjeren sam da znaju kako trebaju izabrati samo one koji će napraviti bolje i više za njih i njihovu djecu, za sve građane Istre i Pule“, smatra Hrelja te poručuje: „S ovom koalicijom mogu biti samo na dobitku ako nam daju povjerenje, a mi obećavamo da ćemo zajedno za probleme umirovljenika biti puno osjetljiviji od dosadašnje vlasti.

Danijel Ferić istaknuo je brojku od 5.011 nezaposlenih osoba u Puli. „Ono što bi gradska vlast trebala učiniti u nedostatku investicija iz privatnog sektora, je decivirati javne radove“, izjavio je i izrazio žaljenje što i mala stavka unijeta u rebalans gradskog proračuna donesena krajem studenog, predviđenih milijun kuna za nastavak izgradnje pulske obale od Riječkog gata do Velog Vrha, nije zaživjela. „Ministarstvo je za tu namjenu osiguralo 7 milijuna kuna te se može napraviti novih 70 do 80 metara obale. Stoga mislim da je primjereno da gradonačelnik izdvoji ova simbolična sredstva jer kroz njih naši privatnici i mali obrti mogu profitirati. Te radove sigurno neće obavljati nitko izvana“, rekao je Ferić. (Tekst i foto: Paola Albertini

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa