Bruno Langer želi u Europarlament

0
Langer: Nisam član "Filipinske grupe" kako mi mnogi pripisuju (foto: Večernji list)
Langer: Nisam član "Filipinske grupe" kako mi mnogi pripisuju (foto: Večernji list)

Bruno Langer današnjim je priopćenjem potvrdio nagađanja da se namjerava kandidirati kao nezavisni kandidat na budućim izborima za Europarlament. Langer je tako, uz župana Ivana Jakovčića, drugi u Istri najavio kandidaturu za Europarlament.

"Namjera mi je sa svojom nezavisnom listom zatražiti povjerenje onih građana Hrvatske koji propituju ovako ustrojenu EU i njen utjecaj na RH, ali i odnos institucija RH prema institucijama EU. Svojom kandidaturom nudim alternativu svima onima koji ne dijele uvjerenje predstavnika gotovo svih političkih opcija u Hrvatskoj kako je već sam ulazak u EU jedino rješenje svih problema u RH. Bit ću, za razliku od kandidata političkih stranaka, predstavnik onih građana RH koji propituju funkcionalnost ovako ustrojene EU i njezin utjecaj na politiku i gospodarstvo RH. Dakle svima onima, a takvih zasigurno u našoj državi nije malo, koji propitkuju zašto, kako, treba li baš ovako i ima li drugačijih modela, nudim svoju kandidaturu kao most ili cestu kojom će moći izraziti sva svoja pitanja, sve svoje bojazni, ali jednako tako i sve svoje prijedloge koji bi mogli donijeti kvalitativne promjene ustroja EU, njenog odnosa prema RH, ali i potaknuti neophodne reforme u Hrvatskoj", stoji u Langerovu priopćenju.

Iako podržava Damira Kajina koji je, kaže, počeo razbijati monolit u IDS-u, Langer naglašava kako ne pristaje ni uz jednu političku opciju. "Nisam član ni "Filipinske grupe" kako mi mnogi pripisuju", ističe Langer.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa