Srne i zečevi na Zlatnim stijenama: Zbog gradnje ostali odsječeni od primarnog staništa (Video)

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci Zelena Istra je više puta zaprimila dojavu građana Pule o paru srna viđenom na području od plaže Ambrela do Zlatnih stijena. Od jedne Puležanke prije dva dana dobili su i snimku šumskih životinjica u gradu koju možete pogledati u prilogu.

Kako bi doznali više o srnama i zecu, članovi Zelene Istre porazgovarali su sa stručnjacima iz Nature Histrice te Lovačkog društva Istra od kojih su doznali da se vjerojatno radi o životinjama kojima je, zbog velike gradnje u priobalju, presječen put i onemogućen povratak na primarno stanište.

Treba imati na umu da, u potrazi za hranom i vodom, srne i zečevi vrlo često migriraju, pa zato, radi vlastite, ali i njihove sigurnosti, budite oprezni kako na njih ne biste naletjeli automobilom, poručili su iz Zelene Istre.

Osim toga, poručuju, kako valja znati da se viđene životinjice, koje su svoje stanište pronašle na Saccorgiani, ne smiju ni na koji način uznemiravati, a iz lovačkog društva potvrdili su da ih se ne smije ni loviti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa