Vlada smijenila predstojnika Ureda državne uprave u Istri Mladena Tomljanovića

0
Sjedište Vlade RH na Markovom trgu
Sjedište Vlade RH na Markovom trgu

Na zatvorenom dijelu 71. sjednice Vlade RH, održanom 10. siječnja, smijenjen je predstojnik Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Mladen Tomljanović. Do provedbe raspisanog javnog natječaja, a najdulje na rok od 6 mjeseci, ovlast za obavljanje poslova predstojnika navedenog Ureda povjerena je Draženku Janjuševiću.

Tomljanovićeva smjena nije nikakvo iznenađenje s obzirom da SDP već dulje vrijeme traži njegovog nasljednika, a nakon što je Vitomir Černjul, voditelj labinske ispostave Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, o tome progovorio za Glas Istre, javnost je saznala da je za izbor novog šefa državne uprave u Istri zadužena Ada Damjanac, SDP-ova povjerenica za Istru. 

Naime, Černjul nije prihvatio njezin prijedlog za preuzimanjem čelne pozicije državne uprave u Županiji, rekavši novinaru Glas Istre da je to obični pokušaj političke smjene Mladena Tomljanovića, budući da dosad legalnim putem Zagrebu, kojemu Tomljenović ne odgovara, to nije uspjelo.

„To što su pokušali učiniti je škifo. Čista politička smjena u kojoj nisam želio sudjelovati. Ada Damjanac je došla kod mene i u manje od deset minuta pokušala me nagovoriti da zabijem nož u leđa Mladenu Tomljanoviću“, kazao je Černjul i naglasio da mu nakon 18 godina rada u državnoj upravi to ne treba.

„Damjanac me nagovarala da preuzmem mjesto predstojnika jer Tomljanović navodno nije osoba za taj posao. Nabrajala je neke privatne stvari koje nemaju veze s poslom“, kazao je Černjul novinaru Glasa Istre i dodao je da je Tomljanović u ove tri godine svoj posao odrađivao visoko profesionalno. Također je kazao da nije htio baciti pod noge gotovo dva desetljeća dug radni staž za jednu fotelju koja će se, na ovakav način kad-tad i njemu poljuljati. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa