Pazinska policija trenira strogoću i gdje ne treba?

0
Za automobile parkirane na nogostupu sankcija nema
Za automobile parkirane na nogostupu sankcija nema

"Iskrcao robu dvije minute i htio produžit dalje. A preko ceste barem dvadeset nepropisno parkiranih, al' ne to je ok", komentirala je na svom Facebook profilu postpuanje policije isprovocirana djelatnica jedne pazinske trgovine i u drugom komentaru zahvalila policiji što im je, kako kaže, "olakšala posao".

Naime, kako smo saznali, policajac koji se našao pred trgovinom nije dozvolio da radnik koji iskrcava robu zaustavi kamion preko puta ulaza u trgovinu, već su djelatnici morali kolicima prevoziti bijelu tehniku iz kamiona preko pješačkog prijelaza od parkiranog kamiona do vrata trgovine.

Vozač kombija zaradio je kaznu, a djelatnici trgovine su robu na kolicima gurali preko pješačkog (Foto: Facebook)
Vozač kombija zaradio je kaznu, a djelatnici trgovine su robu na kolicima gurali preko pješačkog (Foto: Facebook)
Istog je dana, desetak metara dalje, dostavljač, koji je nepropisno zaustavio svoj kombi, vjerojatno da što brže i više robe dostavi u toku svog ranog vremena, zaradio kaznu koja zasigurno premašuje iznos koji je tog dana mukotrpno zaradio. A opet nekoliko deesetaka metara dalje, na pločniku se nalazilo barem 20-ak nepropisno parkiranih automobila, koji kazne nisu zaradili.

Naravno, zakon postoji, pravila su jasna, zabrane su postavljene, a policija je tu da kontrolira i sankcionira one koji ga krše ili barem neki koji će služiti za primjer. Uostalom, policajac je samo radio svoj posao, ma što mi mislili o tome.

"...kad bi bilo sve po zakonu, tu su paragrafi, pa zagrabi nek' isto je i đavolu i đakonu" stihovi su jedne Balaševićeve pjesme, koji taman dobro pristaju ovoj situaciji. Kad bi se zakon u Lijepoj našoj provodio prema svima jednako, onda bi zasigurno i nama običnim smrtnicima lakše bilo podnijeti i poneku sankciju i provođenje (ne)pravde zbog ovakvih sitnih prekršaja. Ovako, kad svakim danom nanovo saznajemo da smo svi jednaki, a da su neki ipak malo jednakiji, nepravdu sve teže i teže podnosimo. (Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa