Zeleni: Telefonske linije s posebnom tarifom su lopovluk, ukinite ih!

0
Zeleni: Postoji čitav niz prijevara kojima se pljačka poštene građane
Zeleni: Postoji čitav niz prijevara kojima se pljačka poštene građane

"Nakon učestalih primjedbi građana, da se u zemlji sve više koriste telefonske linije s posebnom tarifom, tražimo od Vas kao ministra, da to spriječite, jer je to postao način, kako pljačkati građane", stoji u početku otvorenog pisma kojeg je Zelena stranka – zelena alternativa uputila Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

U obrazloženju zahtjeva koje su uputili Ministru, Zeleni navodeći primjere, navode kako se takav način lopovštine koristi na više načina. "Kada se poziva broj s 060 mora se veoma dugo čekati, jer se podešava sistem, da se građanina prespaja, a vrijeme teče i često se dešava da se nitko i ne javi, a građani svejedno moraju platiti takav poziv, što je slučaj s informacijama u prometu. U nekim zemljama su te linije besplatne, što je i normalno, jer će osoba koristiti njihove usluge", navode Zeleni.

Nedopustiv je slučaj, smatraju, korištenja telefonske linije s posebnom tarifom, kod raznih igara, reklama, nuđenja poslova, gdje, kažu, postoji čitav niz prijevara, pa se događa da građani dobiju veoma velike račune za usluge koje nisu uopće koristili ili su koristili jedno javljanje, dok su na računu vidljive na stotine javljanja.

"To je svakako teški kriminal, kojeg podupiru tvrtke koje se bave telefonijom. One primaju dio tog lopovskog kolača, jer odobravaju i ugovaraju korištenje telefonske linije 060", smatraju Zeleni.

Zeleni: Ovo je teški kriminal kojeg podupiru tvrtke koje se bave telefonijom
Zeleni: Ovo je teški kriminal kojeg podupiru tvrtke koje se bave telefonijom
Treba onemogućiti pojedincima ili grupama da žive od lopovštine na štetu većine građana

Zeleni su u svom pismu zatražili da se ministarstvo pod hitno pozabavi s telefonijom, koja neprekidno kroz reklamu i potpisivanja raznih paketa usluga obmanjuje javnost, jer, kako kažu, prava građana se teško ostvaruju i traju veoma dugo, a u ogromnoj većini sva šteta se prevaljuje na građane.

"Iz navedenih nekoliko primjera, tražimo, da se hitno ukine korištenje telefonskih linija s posebnom tarifom, odnosno 060-065. Isto tako predlažemo, da se omogući korištenje sličnog broja za humanitarne svrhe, ali pod uvjetom, da to odobri Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Ako većina građana u našoj zemlji živi od rada, onda treba onemogućiti pojedincima ili grupama da žive od lopovštine na štetu većine građana. Koristeći narodnu poslovicu "bolje spriječiti nego liječiti" tražimo od vas kao resornog ministra, da se naš prijedlog po hitnom postupku usvoji i realizira, jer zapravo to i nije naš prijedlog, već prijedlog građana ove zemlje", stoji u otvorenom pismu  Zelene stranke – zelene alternative,  Ministarstvu pomorstva prometa i infrastrukture.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa