U Pazinu započelo zbijanje redova pred izbore: Naziru se prvi kandidati za gradonačelnika

0
Vijeće očekuje tek nekoliko sjednica do novog saziva
Vijeće očekuje tek nekoliko sjednica do novog saziva

"Moramo donijeti Program rada Gradskog vijeća Pazina za 2013. godinu, koji se sastoji od dva dijela, prvi dio je do izbora, a drugi od izbora, kojeg će budući saziv možda i mijenjati", rekao je predsjednik pazinskog Gradskog vijeća Valter Milohanić na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici prilikom izglasavanja Programa rada Vijeća. Milohanić je ovim riječima na neki način najavio i početak bitke za glasove birača.

Sadašnjem sazivu Gradskog vijeća mandat ističe danom objave odluke Vlade RH o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela koja se očekuje početkom travnja 2013. godine. Na izborima će se osim vijećnika birati i gradonačelnici i načelnici.

Iako se neka imena skrivaju u dubokoj tajnosti, na posljednjoj konferenciji za novinare pazinskog HDZ-a saznali smo da će oni imati svog kandidata za gradonačelnika Pazina, no oni tada u javnost nisu željeli iznositi nikakva imena, a imena kandidata ne spominju se ni neslužbeno.

Da posjetimo, na izbore 2009. izašla su samo dva kandidata za gradonačelnika Pazina. Tada je, naime, aktualni gradonačelnik Renato Krulčić (IDS) osvojio 52,75% glasova birača, dok je HDZ-ov kandidat Ivan Bubić (HDZ) osvojio 42,55%.

Osim HDZ-a, za očekivati je da će kandidaturu istaknuti i aktualni gradonačelnik Renato Krulčić. No, ove će godine izborna utakmica biti zanimljivija jer, prema nekim informacijama, svog će kandidata istaknuti i Nezavisna lista Valtera Milohanića, a moguće je da će se za mjesto gradonačelnika kandidirati i nezavisni vijećnik Renato Kalac.

Izoštravanje retorike na pojedinim sjednicama Gradskog vijeća najavljuje početak utrke, a sudeći prema nekim komentarima na našem portalu, predizborna utrka neslužbeno je već počela. I prije samog službenog početka, očito je da će ovog puta predizborna utakmica biti po mnogočemu zanimljivija od one u 2009. godini. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa