U Puli čak 60 posto razvedenih brakova: Pao i broj vjerski sklopljenih brakova

0
U Puli je razvedeno čak 60 posto sklopljenih brakova
U Puli je razvedeno čak 60 posto sklopljenih brakova

Pada udio vjerski sklopljenih brakova, brak je vjerski sklopilo 58,6 posto parova, dok ih je godinu dana prije to učinilo 63 posto. U Istarskoj županiji Primorsko-goranskoj veći je broj građanskih nego vjerskih brakova.

Ovo su samo neki od zanimljivih podataka o prirodnom kretanju stanovništva Hrvatske u 2011. godini, koje je Državni zavod za statistiku objavio na Staru godinu i prema kojima Pula drži neslavni rekord.

Naime, u 2011. godini zabilježen je najmanji broj sklopljenih brakova otkad se vode statistike, oženilo se 20.211 parova, što je manje i od broja iz ratne 1991. godine, dok je s druge strane, broj razvoda dodatno narastao, na 5662, pa se sada u Hrvatskoj raspada gotovo svaki treći brak. Upravo što se razvoda tiče, Pula je rekorder, s čak 60 posto razvedenih brakova.

Publikacija je, nadalje, potvrdila da Hrvatska i dalje izumire te da su u 2011. godini umrle 9822 osobe više nego što ih se rodilo. Broj novorođene djece pao je za dodatnih pet posto u odnosu na godinu prije te se rodilo 412.197 djece. (D. T.)

Romantična prosidba u Areni ovog ljeta
Romantična prosidba u Areni ovog ljeta

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa