U ekonomskoj krizi je teško prihvatiti da je bivša ratna luka kulturno dobro

0
Bivše vojne zone u Puli više su nego perspektivne lokacije
Bivše vojne zone u Puli više su nego perspektivne lokacije

Iako je pulski gradonačelnik Boris Miletić proteklih dana izjavio kako je zadovoljan godinom na izmaku, za jednim neostvarenim projektom ipak žali. „Izuzetno mi je žao što je Ministarstvo kulture bivše vojne zone u Puli proglasilo kulturnim dobrom i to nakon raspisanog javnog natječaja za lokaciju Katarina i Monumenti za koje je već bila stigla valjana ponuda“, izjavio je Miletić komentirajući još neostvaren projekt Brijuni Rivijera.

Dodao je kako je, s obzirom na ekonomsku krizu teško prihvatiti stav da je bivša ratna luka Austro-ugarske, pulski zaljev, kulturno dobro. „Tako smo izgubili godinu dana, vrijeme itekako značajno za razvoj Pule i otvaranje novih radnih mjesta, ulaganja u gospodarstvo“, rekao je i dodao kako napuštene građevine treba što prije staviti u funkciju.

Imamo Uljanik koji posluje relativno dobro, no Pula se u administrativnom smislu više nema gdje širiti, pa je „tajming“ izuzetno bitan, pogotovo za građane koji traže posao. Ipak, smatra kako je isključivo riječ o mišljenju konzervatora, a ne o političkim igrama, kako se nagađa te se nada skorom rješenju ovog problema. (Tekst i foto: Paola Albertini)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa