Plivačice Pule dogodine u B kategoriji

0

Zadar i njegov prekrasan bazen na Višnjiku bio je 22. i 23. prosinca domaćin Ekipnog prvenstva A i B za plivačice i plivače. Ove godine, nakon lanjskog prvog mjesta u B kategoriji, među najboljih osam ženskih ekipa plivale su plivačice Plivačkog kluba Pula u sastavu Paula Klunić, Elena Tomac, Stefani Valković, Tea Miloš i Kristina Šekuljica. Nažalost, nakon isplivanih 16 disciplina u tri djela programa zauzele su posljednje osmo mjesto sa osvojenih 14.562 boda, te će dogodine zajedno sa plivačicama splitskog Jadrana nastupiti u B kategoriji.

Pobjednice su plivačice Primorja CO sa osvojenih 18.306 bodova ispred ZPK i Mladosti. Nove članice A kategorije su plivačice Osijeka i Mornara iz Splita.Kod plivača, pobjednik je Mladost s 20.893 osvojenih bodova, ispred ZPK i Medveščaka. A razred napuštaju Grdelin i Jadran oba iz Splita, a ulaze Jug iz Dubrovnika i Pošk iz Splita. U A kategoriji nastupilo je, u muškoj i ženskoj kategoriji, osam najboljih klubova koji su plivali u 16 disciplina - u svakoj disciplini po dvoje plivača ili plivačica iz svakog kluba.

Zbrajanjem isplivanih bodova, na kraju se dobije pobjednik natjecanja, a dva posljednje plasirana kluba, dogodine plivaju u nižem razredu. Dva najuspješnija kluba iz B grupe prelaze u A razred među osam najboljih. Ženski i muški plivači tj.klubovi, se natječu posebno.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa