Druženje istarskih udomiteljskih obitelji, sponzora, donatora i prijatelja

0

U prostorijama Udruge Udomitelja Istarske Županije 22. prosinca je održano druženje istarskih udomiteljskih obitelji, sponzora, donatora i prijatelja uz prigodni božićni program i domjenak. Udomitelji su svoj doprinos druženju dali time što su donijeli svoj omiljeni kolač, pa su obradovali djecu i goste domaćim slasticama.

Ove godine je prvi puta na ovakvom druženju sudjelovala i ravnateljica Pulskog centra za socijalnu skrb Dorijana Srdić., a od donatora pozivu su se odazvali predstavnici Parking Pula, Društva Distrofičara Istre, te Zaklade za poticnje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Na susretu je bilo prisutno oko 60 udomitelja i djece iz Oprtlja, Rovinja, Peteha, Labina, te Pule i okolnih mjesta - Vodnjan, Šišan, Medulin, koji su se pojedinačno svi predstavili i ukratko opisali svoja iskustva udomiteljstva.

Ovaj susret je također bio i prilika da se svim nazočnima podnose izvještaj o radu, financijski izvještaj za ovu godinu, te program rada i financijski plan za nadolazeću. Udomljenoj i biološkoj djeci iz udomiteljskih obitelji podijeljeni su pokloni i džeparac, a udomiteljima božićnica, te crvena ruža u znak priznanja za njihov doprinos društvu kroz zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Prisutni su zajedno otpjevali „Tihu noć“ a najmlađa Anđelina iz Oprtlja recitirala je božićnu priču. U naknadnom druženju popričali su o zajedničkim problemima ili uspjesima njihove djece. Domjenak i podjela paketića potrajala je do 14 sati.

Udruga udomitelja se uz božićne i novogodišnje čestitke udomiteljima, njihovoj djeci i prijateljima, ovim putem zahvaljuje svim sponzorima i donatorima koji su omogućili ovaj susret, te će svima i pojedinačno poslati izvješće i zahvalnicu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa