Španjolci predstavili Crispoland: Aquapark u stilu antičkog Rima kraj Medulina

0

U prostorima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula 19. prosinca predstavljen je razvojni projekt zabavnog centra Campanož. Prezentaciju je otvorio medulinski načelnik Goran Buić, a uz njega su govorili Nenad Seferagić i glavni developeri projekta vodenog zabavnog parka predstavnici tvrtke Actionpark iz Španjolske.

Općina Medulin je Prostornim planom uređenja općine Medulin utvrdila potrebu izrade urbanističkog plana uređenja građevinskog područja ugostiteljsko-turističke namjene – zabavni centar i sportsko-rekreacijske namjene. Područje obuhvata čini površina od 70,40 hektara. Sama lokacija je u neposrednoj blizini većih naselja i turističkih područja, a istovremeno izvan stambenih zona, te je izuzetno pogodna za razvoj usluţnih sadrţaja namijenjenih obogaćivanju turističke ponude šireg područja. Generalno je podijeljena na četiri osnovne cjeline: zabavni centar - noćni dio, koji obuhvaća zonu za koncerte i multimedijalni zabavni centar; zabavni centar – dnevni dio, koji obuhvaća zabavni park (aquapark, family park, adrenalinski park) i golf akademiju;  letjelište, koje obuhvaća pistu i centralnu zgradu letjelišta i sadržaji vezani uz letjelište (padobranski centar, komercijalni dio letjelišta).

Postojeće građevine stancije Marinoni i zgrade Agroprodukta čine zasebne neovisne cjeline ugostiteljsko-turističke namjene koje nadopunjuju ukupnu ponudu. Važno je naglasiti da planom nije predviđena gradnja smještajnih objekata.

Lokacija budućeg zabavnog parka
Lokacija budućeg zabavnog parka

Osim što su ukratko prezentirani i brojni drugi projekti koji se planiraju na području Općine Medulin, glavnina prezentacije posvećena je aquaparka u režiji tvrtke Actionpark. Prezentaciju je vodio Alfonso Ribaroccha, direktor tvrtke, koji je u sat vremena prezentacije predstavio cijeli kreativni proces stvaranja koncepta ovog parka. Osnovna tema kojom je inspiriran cijeli koncept je antička rimska povijest i njena pojavnost u ovima krajevima. Iz tog je razloga ovaj projekt dobio radni naziv Crispoland po rimskom prijestolonasljedniku Crispu koji je obitavao u rimskoj vili na poluotoku Vižula u Medulinu i po kojem je već niz godina upriličena predstava pod istim nazivom. Tako se ova novostvorena turistička ponuda uklapa u već profilirani brand antičke kulture koji obilježava istarsko podneblje.

Osim izvanrednog tematskog dizajna, prezentirana je i feasibility studija koja je prikazala isplativost projekta vrijednosti 6 milijuna eura u samo 5 godina. Temeljem navedenih pokazata ovaj projekt ima perspektivu brze i uspješne realizacije prema Actionparku koji ima višegodišnje iskustvo u izgradnji i upravljanju zabavnim sadržajima ovog tipa diljem svijeta. Još jedna napomena iznesena tijekom prezentacije bila je činjenica da su sva predviđanja rađena jako konzervativno, odnosno jako oprezno tako da postoji još puno potencijala za dodatne prihode budućem ulagaču. Njihova procjena najveća je garancija uspjeha ovog projekta.

Ovaj će projekt, rečeno je na prezentaciji, imati ulogu pokretača razvoja cjelokupne zone, a naravno i upotpunjavanja turističke ponude naše destinacije, kao i osiguravanja novih radnih mjesta (dvanaest osoba s punim radnim vremenom i 50-ak sezonaca).

Osnovna tema kojom je inspiriran cijeli koncept je antička rimska povijest i njena pojavnost u ovima krajevima
Osnovna tema kojom je inspiriran cijeli koncept je antička rimska povijest i njena pojavnost u ovima krajevima
Feasibility studija e prikazala isplativost projekta vrijednosti 6 milijuna eura u samo 5 godina
Feasibility studija e prikazala isplativost projekta vrijednosti 6 milijuna eura u samo 5 godina
Ovaj će projekt imati ulogu pokretača razvoja cjelokupne zone
Ovaj će projekt imati ulogu pokretača razvoja cjelokupne zone

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa