Predstavnici Grada Pazina na blagdanskoj svečanosti Kluba za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama

0

Predstavnici Grada Pazina su 19. prosinca sudjelovali na blagdanskoj svečanosti Kluba za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Pazin. Druženje se održalo u prostorima Centra za socijalnu skrb Pazin s članovima Kluba, njihovim obiteljima i voditeljicama Anom Mališom, Pavitom Jelinčić, Mirnom Lukež i Brunom Balde.

Uz njih, druženju su se pridružili vrijedni volonteri: nekadašnje stažistice Centra za socijalnu skrb Andrea Zgrablić, Petra Ferenčić i Tanja Blagonić te učenici Pazinskog kolegija – klasične gimnazije Pazin s voditeljicom Dinkom.

Klub, koji je sa svojim radom započeo 2003. godine, sufinancira Grad Pazin kao jednu od aktivnosti Gradskog društva Crveni križ Pazin. Cilj je okupljanje osoba s intelektualnim teškoćama na području Pazinštine koji nisu uključeni u neki od organiziranih oblika skrbi sve radi njihove kvalitetne i punopravne uključenosti u zajednicu.

Rad Kluba predstavljen je na samom početku svečanosti prigodnom Power-point prezentacijom. Članovi Kluba ove su godine otišli na cjelodnevni izlet u Zagreb gdje su posjetili Zoološki vrt grada Zagreba, zagrebački park Maksimir, Manduševac, zagrebačku katedralu te Trg bana Josipa Jelačića. Uz održavanje tjednih likovno-glazbenih radionica uz prisutstvo svojih voditeljica i volontera te učenika Pazinskog kolegija, članovi Kluba družili su se povodom Dana žena i neposredno nakon izleta u Zagreb u gostioni „Lori“ u Pazinskim Novakima, ali i u hotelu „Lovac“. Članovi Kluba dobili su poklone, osigurane od strane Grada Pazina te Općina Cerovlje, Gračišće i Karojba, s područja lokalnih zajednica u kojima članovi žive. Općina Motovun za svoje je korisnike pakete već podijelila.

Voditeljice Kluba posebno su se zahvalile svojim sponzorima i donatorima: Gradu Pazinu, Gradskom društvu Crveni križ, Istarskoj županiji, Forumu žena SDP-a Cerovlje, salonu „Vanda“, općinama Cerovlje, Gračišće, Karojba i hotelu „Lovac“, gostioni „Lori“ iz Pazinskih Novaki te tvrtki Bina-Istra koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati svečanosti. Posebnu zahvalu uputile su Biserki Opašić, predstavnici Foruma žena SDP-a Cerovlje, koja se zdušno angažirala oko pomaganja Klubu. Nakon prezentacije uslijedio je i nastup članova Kluba koji su, uz pomoć svojih voditeljica i glazbenu pratnju učenika Pazinske kolegija, otpjevali pjesme i zabavili se izvodeći prigodne koreografije. Zabavu su upotpunili svojim vještinama Boris Demark na gitari i Denis Belac na harmonici.

Svečanosti u Klubu prisustvovali su gradski predstavnici: Ivica Gržinić, zamjenik pazinskog gradonačelnika te Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje i Sanja Selar, viša referentica za socijalnu skrb i zdravstvo iz Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Grada Pazina. Uz njih, svečanosti su se pridružili i predstavnici Foruma mladih SDP-a Istarske županije, Centra za inkluziju i podršku u zajednici iz Pule, Kluba za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama Motovun, Forum žena SDP-a Cerovlje predvođen Biserkom Opašić te ravnatelj Doma za psihički bolesne odrasle osobe Motovun Boris Demark. (T.H.)

Ivica Gržinić, zamjenik pazinskog gradonačelnika
Ivica Gržinić, zamjenik pazinskog gradonačelnika

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa