Jakovčić citirao Josipovića: Volio bih da je svaka županija kao Istra

0
Ivan Jakovčić, Dino Kozlevac, Denis Martinčić i Boris Miletić
Ivan Jakovčić, Dino Kozlevac, Denis Martinčić i Boris Miletić

Tužna vijest obilježila je, nažalost, blagdansko druženje Grada Pule i Istarske županije 19. prosinca u Sv. Srcima, koje je počelo minutom šutnje u počast preminulom zamjeniku župana Marinu Brkariću.

Gradonačelnike, načelnike, gospodarstvenike, predstavnike kulturnog, sportskog i drugog života Grada Pule i Istarske Županije pozdravio je ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo, kao domaćin, a potom je gradonačelnik Pule Boris Miletić u svoje i u ime Denisa Martinčića, predsjednika Gradskog vijeća Pule, pozdravio prisutne i rezimirao godinu na izmaku.

„Kriza je, ali unatoč tome, danas se u Gradu Puli jako puno radi. Ulaže se u infrastrukturu, grade se stanovi, imamo novi dječji vrtić i mislim da ćemo u konačnici, na kraju ovoga mandata moći izaći pred naše građane i podsjetiti ih što smo im 2012. godine ponudili i realizirali“, izjavio je.

Miletić je rekao kako se Pula danas nalazi na jednoj prekretnici. „Zahvaljujući tome što smo ovaj grad demilitarizirali, imamo doista veliku razvojnu šansu i ono što svi želimo jest da se ovaj grad konačno vrati moru“, izjavio je napomenuvši kako dovršetkom rive želi da pulski zaljev zaživi punim plućima.

„Vjerujem da će se bivša vojna područja i vojne zone vratiti u funkciju razvoja i da će biti dovoljno mudrosti i razboritosti kako bi se upravo na tim područjima ostvarile nove investicije i omogućile nova radna mjesta“, rekao je te zahvalio svim gospodarstvenicima i obrtnicima koji krizu najbolje osjećaju, ali bez kojih ne bi bilo ni govora o napretku.

Izrazio je jako dobru suradnju s Istarskom županijom i kolegama gradonačelnicima jer napredak sigurno ne bi bio toliki bez, kako je rekao, solidarnosti bez koje Istra danas ne bi bila „politički subjekt u državi kojeg svi prepoznaju i uvažavaju“. „Zajedništvo nam je potrebnije više nego ikada kako bi se u našem gradu živjelo još bolje“, rekao i svima uputio srdačne čestitke povodom nadolazećih blagdana.

Boris Miletić
Boris Miletić

„Istra ukratko u 2012. godini: Uspješna privatizacija Uljanika, sjajni rezultati u turizmu, odličan i uspješan Adris, Kamen Pazin, Cimos iz Buzeta te mnogi drugi znani i neznani, veliki i mali gospodarstvenici. Sjajna kulturna scena Istre koju slušamo i gledamo , najbolje maslinovo ulje na svijetu koje imamo. Stvarno ne znam što istaknuti“, započeo je s rezimeom istarski župan Ivan Jakovčić u svoje i ime predsjednika skupštine Županije Dina Kozlevca.

Istaknuo je završetak plinofikacije Istre, nastavak izgradnje istarskog y i konačno jamstvo Vlade Republike Hrvatske za izgradnju nove bolnice.

„Mislim da su to pojedinačni odlični rezultati, no želim gledati kompletnu sliku Istre i vjerujem da svi zajedno kad je gledamo vidimo jednu ozbiljnu i uspješnu Istru sa svim problemima s kojima se suočavamo, gdje je nažalost nezaposlenost značajno porasla“, rekao je Jakovčić.

Smatra kako bi Istra danas bila u puno boljoj situaciji da je većina planiranih projekata realizirana, ali raduje ga činjenica da postoji zajednička odgovornost i vizija Istre - gospodarstva, politike, kulture i znanosti Istre. „Postoji ta zajednička želja da budemo najbolji“, istaknuo je i citirao predsjednika Ivu Josipovića: „Volio bih kada bi svaka županija bila kao Istarska“. „To smatram velikim priznanjem svima nama i mislim da možemo biti ponosni na činjenicu da nas predsjednik Republike tako ocjenjuje“.

Župan se prisjetio zajedničkog rada s podžupanom Brkarićem i javno mu se zahvalio te istaknuo da je otišla jedna od najplemenitijih osoba koje je poznavao. „Želim mu se javno zahvaliti na činjenici što je volio Istru, njene ljude i izgarao dok je bio podžupan Istre i gradonačelnik Labina“.

Na kraju je zaključio kako iduće godine neće više biti župan te svima zahvalio na 12-godišnjoj suradnji. „Bila mi je čast biti župan“, rekao je Jakovčić na kraju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

Klaudio Vitasović, Miodrag Čerina, Valter Flego i Maja Lazar
Klaudio Vitasović, Miodrag Čerina, Valter Flego i Maja Lazar

Okupljene je zabavljao dvojac iz Nole
Okupljene je zabavljao dvojac iz Nole

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa