U četvrtak počinje Božićni sajam u Pazinu

0
Od 20. do 24. prosinca na 23 štanda posjetitelje očekuje šarolik i bogat izbor prigodnih artikala (Foto: pazin.hr)
Od 20. do 24. prosinca na 23 štanda posjetitelje očekuje šarolik i bogat izbor prigodnih artikala (Foto: pazin.hr)

Na Trgu slobode u Pazinu, u četvrtak 20. prosinca, započinje treće izdanje božićnog sajma Veseli prosinac u Pazinu. Iako su prvi štandovi i izlagači već stigli, Božićni sajam će se „u punom sastavu“ odvijati od 20. do 24. prosinca, a na njemu posjetitelje očekuje šaroliki i bogat izbor prigodnih artikala.

Na ukupno 23 natkrivena štanda duž najfrekventnije ulice u gradu obrtnici, udruge, institucije, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i domaće radinosti ponudit će posjetiteljima originalne, ručno rađene artikle i domaće proizvode.

U ponudi će se tako naći ručno rađeni ukrasni i umjetnički predmeti, čestitke, nakit i razni modni dodaci ali i unikatni blagdanski ukrasi. Svoje će rukotvorine pokazati i oni najmlađi – djeca pazinskog dječjeg vrtića i učenici osnovne škole. Nekoliko će štandova biti humanitarnog karaktera pa će tako prodajom svojih radova prikupljati sredstva za rad pazinsko Društvo tjelesnih invalida dok će inicijativa mladih Igy Rock prikupljati donacije za pomoć u liječenju oboljelog sugrađana.

Među štandovima će se na trgu naći mjesta i za prodaju ikebana, adventskih vjenčića, božićne pšenice i drugih ukrasnih aranžmana. Na području od 50 m2 za prodaju će biti izložena i najrazličitija božićna drvca pa će tako posjetitelji moći birati među zelenim i bijelim drvcima svih veličina, rezanih ili onih zasađenih.

Kolači, med i kuhano vino

Ove godine posjetitelje sajma očekuje i ponuda domaćih kolača i slastica te tradicionalnih Istarskih proizvoda poput meda, ulja i vina a posebnu blagdansku atmosferu Pazinu će dati i štand sa kuhanim vinom i kompotom koji će razveseliti i zagrijati posjetitelje.

Atmosfera božićnog sajma bit će dodatno obogaćena pjesmom, svirkom i plesom kojima će pazinske udruge i institucije gotovo svakoga dana oko 10 sati počastiti svoje sugrađane. Osobito će veselo biti u predbožićnu subotu kada će program na trgu trajati od 10 pa sve do 13 sati.

Kako blagdansko doba najviše veseli najmlađe, izdvajamo program koji je pripremljen za njih: od ponedjeljka do četvrtka u 18,30 sati u holu Spomen doma, besplatno za svih, gradska knjižnica priprema Bajkomaniju – radionice i igraonice uz knjige i slikovnice, a u petak će u 17 sati najmlađe posjetiti Djed Mraz koji će uz animatore Društva Naša djeca podijeliti darove.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa