Ostojić: Vlada je na dobrom putu, ali treba dati gas!

0
Veljko Ostojić i Ivan Jakovčić
Veljko Ostojić i Ivan Jakovčić

Nedjeljnu su, hitno sazvanu tiskovnu konferenciju IDS-a na kojoj su sudjelovali predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, potpredsjednik Boris Miletić i ministar turizma Veljko Ostojić, obilježila i pitanja novinara.

Od Jakovčića su htjeli čuti smatra li da je, s obzirom na pad kreditnog rejtinga, potrebna rekonstrukcija Vlade. „Ne, ne mislim da je u ovom trenutku potrebna rekonstrukcija Vlade, prvenstveno je bitno omogućiti nova ulaganja za Hrvatsku i na taj način rješavati krizu“, odgovorio je Jakovčić i naglasio da se kriza neće riješiti rezovima nego samo poticajima.

„Bez ulaganja nema dugoročnog rješavanja problema ove zemlje. Kao što znate, novi novac može doći jedino od pravih ulaganja“, dodao je.

„Ako sagledamo prihodovnu stranu proračuna u naredne tri godine, jedini izlaz iz ove situacije jesu nova ulaganja. U protivnom, neće biti dobro“, rekao je i još jednom pozvao da se godinu dana nakon dobivenih izbora „opet stisnu ruke“.

Jesu li, s obzirom na pad kreditnog rejtinga, ministri u Vladi inertni, htjeli su od ministra Ostojića doznati novinari. „Ne bih rekao“, odgovorio je Ostojić istaknuvši kako svatko od njih ima svoje dobre i loše strane.

„Mislim da je Vlada na dobrom putu te da ima sposobne ministre, međutim treba dati gas i identificirati probleme“, kazao je i ponovio da treba početi donositi odluke, prije svega na gospodarskom polju.

Govora je bilo i o konzervatorima, naime, Jakovčiću je upućeno pitanje misli li da su oni zaslužni za stopiranje razvoja zapuštenih vojnih objekata koji su proglašeni kulturnim dobrom.

„U zadnjih godinu dana otkako je ova Vlada pobijedila, sigurno je da su konzervatori suodgovorni za neulaganja u Puli i oni moraju preuzeti veliki dio svoje odgovornosti zbog nezaposlenosti koju danas imamo u Istri. Puno znam o tome, neću ići u detalje, ali pozivam na razum - važnija su nam radna mjesta nego nešto što se zove hidrobaza, a s kulturom nema nikakve veze. Hidrobaza nije nikakvo kulturno dobro, nego samo područje na kojem možemo otvoriti nova radna mjesta“, poručio je Jakovčić.

Zamoljen je i da komentar novi napad HNS-a na Vladu u kojoj participira. „Neću komentirati HNS-ovo priopćenje već pozivam na zajedništvo“, kazao je i zaključio:

„Parcijalnim komentarima nećemo spasiti ovu državu, već je možemo spasiti samo kao koalicijski partneri pa čak i jednim dijelom da razgovaramo s opozicijom. Priopćenjima nećemo rješavati probleme ove zemlje, već predlažem da odmah zajedno sjednemo i razgovaramo“. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa