Pula: Članovi vijeća mjesnih odbora ipak će dobivati naknadu

0
Ponovo će se financirati rad predstavnika Mjesnih odbora
Ponovo će se financirati rad predstavnika Mjesnih odbora

Pulsko gradsko vijeće prihvatilo je odluku o ponovnom financiranju rada predstavnika Mjesnih odbora. Naime, predsjednik, zamjenik predsjednika i članovi vijeća Mjesnih odbora imaju pravo na naknadu troškova vezanih uz njihov rad, koja im je ovom odlukom vraćena.

Naknada se utvrđuje u neto iznosu od 340 kuna mjesečno za predsjednike vijeća i 170 kuna mjesečno za zamjenike predsjednika i članove vijeća Mjesnih odbora. Pravo na naknadu troškova jednom mjesečno ostvaruju predsjednici, zamjenici predsjednika i članovi vijeća Mjesnih odbora koji su prisustvovali svim sjednicama vijeća mjesnog odbora održanim u mjesecu za koji se isplaćuje naknada.

Novčana sredstva za naknadu osiguravaju se u proračunu Grada Pule.

„Pohvaljujem ovu odluku jer se time nepravda ispravlja. Smatram, naime, da im se naknada nije smjela ni ukinuti. Kao što je i kolega Bruno Nefat prije mene rekao, i ja se nadam da ova odluka nije samo zbog nadolazećih izbora i da se neće opet mijenjati“, izjavila je vijećnica HDZ-a Lovorka Tomičić na sjednici gradskog vijeća i napomenula kako se rad vijećnika Mjesnih odbora na ovaj način itekako treba valorizirati. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa